Arbeidsdagen for lang

Det slår forskere fast, som mener vi burde ha flere pauser i arbeidsdagen vår. Kunne du tenke deg kortere arbeidsdager og flere pauser? Da bør du lære deg ordene «grunnleggende hvile og aktivitetssyklus». Ifølge søvnforsker Nathan Kleitmann er det nemlig kroppens grunnleggende hvile og aktivitetssyklus som styrer konsentrasjonsevnen og produktiviteten når du er på jobb. […]

Det slår forskere fast, som mener vi burde ha flere pauser i arbeidsdagen vår.

Kunne du tenke deg kortere arbeidsdager og flere pauser? Da bør du lære deg ordene «grunnleggende hvile og aktivitetssyklus».

Ifølge søvnforsker Nathan Kleitmann er det nemlig kroppens grunnleggende hvile og aktivitetssyklus som styrer konsentrasjonsevnen og produktiviteten når du er på jobb.

 

Flere pauser

Når vi sover opererer kroppen vår med 90 minutter-sykluser når vi beveger oss mellom dyp og lett søvn.
På dagtid skjer akkurat det samme, mener søvnforskeren.
Vi beveger oss fra høy våkenhet til lavere våkenhet i 90 minutter sykluser, og for å opprettholde produktiviteten må vi i utgangspunktet ta mange pauser i løpet av dagen.
I et innlegg i Huffington post forklarer Tony Schwarts Nathan Kleitmanns teorier, og slår et slag for å hente seg inn igjen i løpet av arbeidsdagen for å øke konsentrasjonen og produktiviteten.
Han foreslår en fast arbeidsrytme på 52 minutter med jobb, etterfulgt av 17 minutter hvile.
Seks timer
I Sverige har sykepleiere ved et pleiehjem i Göteborg vært med på et eksperiment med seks timers-dager med gode resultater, ifølge BBC.
Innledende rapporter viser at sykepleierne var lykkeligere, hadde mer energi og ble mer produktive.
Da de ble satt tilbake på 8 timers dager ble resultatene svært tydelige.
Kilde: P4
mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia