Ikke gjør dette

mmRadio 3 Bodø31.01.2018
Politiet stopper stadig oftere sjåfører som ser på TV mens de kjører bil. En sjåfør som forårsaker en trafikkulykke mens vedkommende ser på TV i bilen risikerer å miste all erstatning i et forsikringsoppgjør. – Det er klart at dette heller mot grov uaktsomhet. Kolliderer du og det er en årsakssammenheng mellom ulykken og TV-seing […]

Politiet stopper stadig oftere sjåfører som ser på TV mens de kjører bil. En sjåfør som forårsaker en trafikkulykke mens vedkommende ser på TV i bilen risikerer å miste all erstatning i et forsikringsoppgjør.

– Det er klart at dette heller mot grov uaktsomhet. Kolliderer du og det er en årsakssammenheng mellom ulykken og TV-seing i bilen risikerer du avkortning i erstatningen, og i verste fall at all erstatning faller bort. I tillegg risikerer du å måtte dekke skadene på andre biler en eventuelt har kollidert med. Da kan det bli svindyrt, sier Svein-Arne Kausland, Skadedirektør i Tryg Forsikring.

Menn over 45 verst

UP i region Sør har de siste to årene stoppet et titalls bilister der sjåføren har sett på TV via enten bilens egen skjerm, mobil eller laptop mens vedkommende kjører bil. Utrykningspolitiet sier menn over 45 år er verst. Flere av de som blir stoppet innrømmer at de ser TV mens de kjører.

– Det verste er at de risikerer å skade folk, at liv kan gå tapt. Noen ørsmå sekunder med oppmerksomheten rettet mot alt annet enn trafikkbildet kan være nok til at ulykken er ute. Jeg kjenner ikke slike saker fra før, men det overrasker meg ikke. Vi har hvert år mange bilulykker uten en forklarlig grunn, sier Kausland.

En ny og farlig trend

Politiet kaller det en ny trend og opplever at ungdom forteller om foreldre som ser på TV mens de kjører. Trafikkulykker blant yngre sjåfører går ned, mens det er en økning i antall ulykker der menn i alderen 45 til 64 år er involvert, ifølge UP.

– Det kan være vanskelig å bevise årsakssammenheng mellom en trafikkulykke og TV-seing i bilen uten håndfaste bevis eller en innrømmelse. Jeg tror de fleste uansett forstår at dette kan være farlig, og vi vil på det sterkeste oppfordre folk til ikke å gjøre dette, da det kan medføre til alvorlige trafikkulykker, sier Kausland i Tryg Forsikring.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia