E6 peker seg ut med ekstraordinært mange stengninger sammenlignet med normalår. E6 er den eneste vegforbindelsen mellom nord og sør i Norge og internt i Nord-Norge.

Statistikken fra Vegtrafikksentralen Nord viser antall ganger vegene har vært midlertidig stengt de elleve siste vintersesongene. For årets sesong viser tallene antall stengninger fram til utgangen av mars. I tillegg kommer perioder med kolonnekjøring, som følger samme mønster.

  • E6 Saltfjellet har vært stengt 76 ganger så langt i vinter, mens den tidligere rekorden for en hel vinter er 49. Gjennomsnittet er 32.
  • E6 Kvænangsfjellet i Nord-Troms har vært stengt 77 ganger, mens den tidligere rekorden er 44 for en hel vintersesong. Gjennomsnittet er 32.
  • E10 Bjørnfjell fra Narvik over grensa til Sverige har vært stengt 59 ganger hittil i vinter, som er det samme som hele vintersesongen 2016/2017. Gjennomsnittet her er 37 stengninger.
  • Fv. 813 over Beiarfjellet har vært stengt 20 ganger i vinter, mens tidligere rekord er 12 og gjennomsnittet 8. For fire år siden var det bare to stengninger hele vinteren.
Påskeråd

April startet også med uvær og mange stengte fjelloverganger, men fra palmehelga ligger det an til bedre og mer stabilt vær. Etter hvert kan det bli mildere og fare for snøskred.

– Dette er nok en grunn til å holde seg i ro. Og de som er helt nødt til å kjøre noe sted, må følge med på trafikkinformasjon på 175.no og værmeldingene. Heldigvis har vi i nord god plass og friluftsmuligheter rett utenfor døra. Og nå fortjener både vi og ikke minst de som jobber hardt for å holde vegene åpne, godt påskevær, mener Unni M. Gifstad.