Hvor gjør du av restene når middagen er fordøyd?
Visste du at en slapp agurk kan reddes på enkelt vis?
I dag fikk vi besøk av «rockekokk» Henning Johansen. Johansen er ansvarlig kokk når Klimakokkene møtes for å lage god, klimavennlig mat.
Klimakokkene er en del av organisasjonen Miljøagentene. På sine nettsider skriver organisasjonen at de ønsker å skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på barns premisser.
Klimakokkene er et lavterskeltilbud der barn samles for å lage mat, prate, ha det gøy sammen og kanskje plukke opp et godt tips eller to. Foreldre er også velkomne til å delta aktivt eller bare observere.
Videre deler Johansen noen av sine beste tips for å redusere matsvinn og lage miljøvennlig mat.
«Hvordan kan man for eksempel gi nytt liv til en slapp agurk? Jo, man legger den i isvann, og den friskner til,» sier Johansen entusiastisk.
Hør praten med Rockekokken her: