Ramona Lind ble Årets Nordlening

Ramona+Lind_Arets+Nordlending-1

En jury nedsatt av NRK Nordland og Avisa Nordland har kåret Ramona Lind fra Sortland til Årets Nordlending 2019. Prisen ble delt ut i Bodø tirsdag ettermiddag.

– Mandag 7. januar opplevde hun en mors verste mareritt. Etter endt juleferie hjemme på Sortland kjørte hennes sønn, den livsglade jusstudenten Charlie Dan Lind, tilbake til Tromsø og samboeren. En kilometer vest for Nordkjosbotn skjedde det fatale. En litauisk sjåfør mistet kontrollen på vogntoget. I 88 km i timen fikk han sleng på hengeren. Med voldsom kraft traff den Charlie Dans bil, heter det i juryens begrunnelse.

Charlie Dan døde i mars. Både før og etter sønnens død har Ramona Lind kjempet for å bli kvitt dårlig skodde vogntog og sjåfører uten erfaring med norske vinterveier.

– I statuttene til prisen heter følgende: «Årets nordlending har gjennom personlig innsats det siste året bidratt til trivsel og utvikling for nordlendingene og/eller framstått som eksempel på nordlendingenes skaperkraft og stå-på-vilje». Juryen mener at årets vinner tilfredsstiller alle deler av kriteriene. Det gjør også folk i Nordland. 8 813 mennesker har gitt sin stemme og sin begrunnelse. Ramona har fått klart flest stemmer.

 

Kilde: an.no

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia