Studie: De som alltid kommer for sent vil leve lengre

Alle har vel den kompisen som bestandig kommer litt for sent og som man gjerne må vente litt ekstra på, skal vi tro en ny studie fra Harvard University er det også denne kompisen som kommer til å leve lengst!

Årsaken er at de som ofte er forsinket også er mer optimistiske. Optimister er ifølge forskerne roligere til sinns og har oftere lavere blodtrykk. De har derfor en lavere risiko for å utvikle hjertesykdommer.

– Denne studien har sterk relevans for folkehelsen fordi den antyder at optimisme er såpass viktig psykososialt at den kan forlenge den menneskelige levetiden, sier en av forskerne, Laura Kubzansky.

– Annen forskning antyder at mer optimistiske mennesker bedre regulerer følelser og atferd, i tillegg til at de raskere kvitter seg med stress og vanskeligheter, sier hun.

I et blogginnlegg på Harvards nettsider, skriver psykologiprofessor David R. Topor om hvordan Kubzansky og teamet hennes har analysert data fra to store studier med over 70.000 deltakere.

«For både menn og kvinner, var høyere nivåer av optimisme koblet til et lengre livsløp og «eksepsjonell levetid», noe som forskerne definerte som å leve til 85 år. Studien var obs på faktorer som kroniske sykdommer, som høyt blodtrykk og høyt kolesterol, og ting som påvirker helsen, som røyking og alkoholbruk,» skriver han.

Professoren mener at det er syv måter man kan bli mer optimistisk på:

  • Se nytt på utfordringer
  • Sett mål
  • Bruk tid på å fokusere på det positive
  • Lær takknemlighetsøvelser
  • Styrke vennskap
  • Øv deg på å «halvsmile»

Men ikkke alle finner seg enige i at det å være sent ute er en god ting. Tvert i mot mener psykologiprofessor Justin Kruger som tidligere har fortalt The Wall Street Journal at det er paradoksalt at noen alltid er konstant forsinket, siden det ikke er allment akseptert og at det i seg selv burde være en motivasjonsfaktor.

Kruger mener at den vanligste, og mest åpenbare, forklaringen på hvorfor noen alltid er forsinket, er at de ikke klarer å bedømme hvor lang tid en oppgave egentlig vil ta.

De som alltid er forsinket, klarer rett og slett ikke å se for seg hvor lang tid de bruker på ting mener han.

Kilde: TV2.no

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2023Utviklet av Fairmedia