Bekreftet: Enighet – Går mot fire nye år

idap

I dag kom nyheten at Krf og MDG har valgt side, og med det bekrefter at det går mot fire nye år med Ida Pinnerød i ordførerstolen.

– AP, SP, KrF, SV og MDG er enige om å gå i forhandlinger med sikte på å danne et styringsdyktig politisk samarbeid for Bodø. Etter en lang valgkamp ser vi alle fram til ei frihelg sammen med familie og venner, og vi går i gang med de konkrete forhandlingene mandag, sier ordfører Ida Pinnerød (Ap) til Avisa Nordland.

Med det får Bodø’s ordfører trolig fornyet tillit, det ble klart etter at Krf tidligere i dag annonserte de vil spille for det andre laget de neste sesongene.

På et styremøte torsdag kveld ble det klart at Bodø KrF skifter over fra borgerlig side til Ap-fløyen i kommende bystyreperiode.

– Personlig er jeg opptatt av at vi skal ha et ordentlig flertall bak oss i stedet for sak- til sak-jobbing. Det var avgjørende for at vi nå prøver med Arbeiderpartiet. De har styringsflertallet i ryggen, sier KrFs forhandlingsleder i Bodø, Arve Knutsen til an.no.

Med Krf på laget sikrer ordfører Pinnerød flertall med 20 representanter i kommunestyret, fordelt AP 11, SP 4, SV 2, MDG 2 og KRF 1.

Vi tok en prat med Ida om enigheten, selv ville hun ikke bekrefte at ordførerstolen var hennes også de neste fire årene, men var fornøyd med at partiene nå har bestemt seg for å forhandle. Hør hva hun hadde å si til oss her:

[soundcloud id=’680483387′ height=’false’]

Oppdatert tirsdag 17.09: MDG har brutt forhandlingene med de andre partiene, og dermed er det fortsatt usikkerhet hvem som skal styre Bodø de neste fire årene.

Oppdatert 19.09: Forhandlingsbruddet var nok ikke så kritisk alikevel, og det ble i dag bekreftet at det opprinnelige samarbeidet fortsetter og Ida Pinnerød fortsetter som ordfører.

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia