Bodø opphever «søringskarantenen»

DSC_0186

Fra i dag kan du nå reise innenlands i Norge uten å måtte sitte i karantene når du kommer hjem, det opplyste Bodø Kommune på onsdagens pressekonferanse.

Hver dag klokken 12 har Bodø kommune en daglig pressebrief med smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen og Ordfører Ida Pinnerød.

Dagens store nyhet var at søringskarantenen nå er opphevet. Tidligere har regelen vært slik at om man har kommet fra sør for Dovre må man sitte i karantene i to uker, nå slipper man altså det.

– Vår faglige vurdering er at det ikke lengre er nødvendig med søringskarantene, sa smittevernoverlegen.

– Det har hele tiden vært viktig for oss å følge rådene fra smittevernoverlegen og teamet hans, la ordføreren til.

Likevel er det fortsatt en noe uklar situasjon for de som nylig har kommet sørfra.

Regelen blir slik at de som kom sørfra for over en uke siden fortsatt må fullføre sine to uker med karantene, mens de som innen den siste uken har kommet sørfra må nå sitte en uke i karantene etter de kom hjem.

– For å forklare det enkelt må de som kom sørfra mens smitteforskjellen enda var stor fortsatt sitte i karantene, la smittevernoverlegen til.

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia