Bodø/Glimt vant og inntok tabelltoppen

Oppgaven var klar for Bodø/Glimt, med seier mot Kristiansund ville de innta tabeltoppen og den oppgaven klarte de helgule men den ble alt annet enn lett.

Det var rett og slett fordi at til tross for et tidlig ledelse signert Håkon Evjen etter et kvarter spill, som også var pauseresultatet, så fikk Glimt en meget vanskelig utfordring.

Etter 66. minutter fikk nemlig Bodø/Glimt sin nysignering sitt andre gule kort og Glimt måtte med det spille i 25 minutter med en mann mindre.

Med et voldsomt KBK-press så det ikke ut som Glimt ville beholde alle 3 poengene, men så gjorde Kjetil Knutsen noe lurt. Han satt innpå Vegard Moberg og Jens Petter Hauge, sistnevnte ble matchvinner.

Etter en fantastisk kontring i ekte glimtstil la Fredrik Bjørkan inn på bakerste, der fant han Hauge som la ballen rett i nettet bak en sjanseløs McDermott og til 2-0.

Det tok riktig nok ikke lang tid før Kristiansund fikk reduseringen sin, den kom da Bendik Bye satt ballen i mål etter 79 minutter og da var det klart for et skikkelig drama med 10 minutter gjenstående.

Heldigvis for Bodø/Glimt har de en fantastisk keeper i Ricardo Friedrich som hadde minst fire fantomredninger i andreomgang og søret for at det ble 1-2 og at heltene fra nord innok tabelltoppen!

Kjetil Knutsen var godt fornøyd etter kampslutt og mente blant annet at det var et glimtlag som har blitt voksne, men mente samtidig at selv om det nå var tabelltopp må man ikke gå helt av skafte.

– Det er gøy å innta tabelltoppen, vi har prestert bra etter 17 kamper, men det er mange kamper igjen og hvis vi tror at ting går av seg selv vil det ikke komme mye poeng de neste rundene, sa Knutsen til Eurosport etter kampen.

Samtidig la han til at det var en bra seier når kommentatoren spurte han om det var en kruttsterk seier:

– Det er jeg enig i, svarte Knutsen.

Neste kamp for Bodø/Glimt er førstkommende mandag borte mot Sarpsborg 08. Glimt må klare seg uten både Ole Amund Sveen som fikk rødt kort, og Erlend Dahl Reitan som må stå over for gule kort. Kampen hører du direkte på Radio 3.