Drømmestart på Eliteserien

DSC_6940
Sondre Sørli. Foto: Freddy Toresen

Bodø/Glimt fikk best mulig start på Eliteserien 2023.

For det tok nemlig bare fem minutter før Sondre Sørli fant nettmaskene for de helgule. Han scoret i generalprøven mot Molde, og når sjansen bø seg fra innenfor 16-meteren gjorde han ingen feil og banket ballen knallhardt i nota.

– Drømmeåpning av Eliteserien for Bodø/Glimt, kommenterte Benjamin Solås i gledesrus direkte på Radio 3.

Ikke lang tid tok det heller før Glimt doblet ledelsen, denne gangen var det danske Albert Grønbæk som noterte seg for sesongens første Eliteseriescoring og 0-2 til Glimt etter bare 13 minutter spilt.

– Bodø/Glimts beste kjøp noen sinne, utbrøt Radio 3 kommentator Thomas Svendsen etter scoringen.

Litt senere ut i andre omgang satt Sarpsborg 08 ballen i mål, men linjedommer vinket med flagget for offside. Etter en liten VAR-sjekk ble det konstatert at offsiden var riktig dømt og scoringen til særpingene ble annulert.

Fler scoringer skulle det faktisk ikke bli, men mer VAR-drama skulle vi få.

Litt ut i andre omgang gikk Isak Amundsen på et lite raid, han passerte blant annet hjemmelagets Jeppe Andersen som svarte med en knallhard takling bakfra som traff glimtspilleren på baksiden av låret. Amundsen gikk ned i smerte og dommer Hobber Nilsen var raskt oppe med det gule kortet.

Men det var ikke nok mente VAR-dommerne. De sendte dommer Hobber Nilsen til tv-skjermen for å se på reprisene. Etter å ha sett situasjonen på nytt gikk dommeren ut på banen hvor han først annulerte det gule kortet til Andersen for deretter å dra opp det røde fra lomma.

Historiens første VAR-avgjørende røde kort i Eliteserien der altså.

Etter laget fra Østfold ble degradert til 10 mann blåste lufta av kampen greit ut. Glimt hadde flere store muligheter, spesielt Hugo Vetlesen føler nok han burde scoret i dag, men alt i alt kontrollerte de helgule dette inn til et komfortabel 0-2 resultat.

Det sender de helgule rett på toppen av tabellen. En ekstra godbit får være at Molde gikk på en smell i Tromsø og er dermed på motsatt ende av tabellen etter første runde.

Avisa Nordland sin Freddy Toresen var på plass på Sarpsborg Stadion og tok en prat med blant annet målscorer Sondre Sørli og debutant Odin Bjørtuft. Dette sa sistnevnte til Toresen etter kampslutt:

Målscorer Sondre Sørli var fornøyd med å ha scoret årets første etter bare fire minutter. Dette sa han til AN etter kampslutt:

Radio 3-børsen:

3: Odin Bjørtuft

Drømmedebut fra start? I allefall en meget solid eliteseriedebut for Bjørtuft. Smultring og god kontroll på Sarpsborg sine offensive spillere. Vi noterer oss også flere farlige raid fra midtstopperen, bidrar til offensive trekk ved å ta av et ledd. Sikker i pasningsfoten også.

2: Albert Grønbæk

Kan virkelig bli Glimt sin store spiller i år. Setter inn 0-2 og svært nære 0-3 etter Vetlesen sitt stolpeskudd. Bidrar til en hel masse farligheter og er trygg med ball i beina.

1: Hugo Vetlesen

Assist på 1-0 scoringen og burde definitivt vært på scoringslisten selv i dag, irriterer seg nok litt over det selv. Hadde blant annet en på insiden av stolpen som snek seg ut igjen. Ellers en vel godkjent kamp av Glimts nummer 10 som fortsetter dominansen i norsk fotball.

Radio 3-børsen fungerer slik at tre spillere får hver kamp poeng fra ett til tre basert på kampens prestasjon. Stillingen sammenlagt for sesongen 2023 etter denne kampen slik ut: