Glimt vant etter et skikkelig drama på vestlandet

Allerede før kampstart ville dette bli en spesiell kamp for Bodø/Glimt som spilte kampen med sørgebånd etter lørdagens tragiske bortgang av tidligere klubblegende Arild Berg.

Kampen skulle vise seg å bli en for historiebøkene også slik den utviklet seg gjennom kampen. Lagene ga seg ikke før det sto hele 3-4 og Bodø/Glimt vant i en utrolig 7-målsthriller.

Glimt startet best og tok ledelsen etter et hjørnespark hvor ballen datt ned foran Fredrik Bjørkan som pirket ballen i mål.

De helgule doblet ledelsen 10-minutter senere da det etter veldig mye klabb og babb inne i feltet. Geir Herrem fikk tak i ballen mellom flere både Glimt og Viking-spillere og tuppet ballen i mål.

Hjemmelaget fikk en redusering før pause hvor Thorstvedt la ballen nede i hjørne for Friedrich fra rundt 20 meters hold.

Det var riktig nok bare en liten start av det vi skulle få servert denne kampen og det tok ikke lange tiden før det kom mål i andreomgangen og.

Layouni ble spilt igjennom av Saltnes og etter 60-70 meters sprang fra svensken var han iskald alene med Austbø i Viking-buret og satt ballen mellom bena på keeperen og inn til 1-3.

Et kvarter senere trodde alle Bodø/Glimt hadde punktert kampen da Zinckernagel fikk bakken forran et åpent mål og satt inn 1-4. Men så kom Viking tilbake.

Hjemmelaget reduserte først etter en flott kontring som til slutt ble avsluttet av Sule til 2-4. Men det virkelige dramaet kom på overtid når Isodoro lå nede. Hele glimtlaget sto å protesterte til dommeren da Viking satt i gang et hjørnespark, hvor det til slutt kom et innlegg på bakerste der det ikke var noen glimtspillere, siden alle sto å klaget til dommeren. Der kunne Viking pirke inn 3-4 til voldsomme protester fra alle med gult hjerte.

Heldigvis for Bodø/Glimt skjedde det ikke så mye mer i kampen, til tross for at dommer ikke blåste av før to minutter etter den tillagte tiden, og Glimtspillerne kunne slippe jubelen løs for 3 nye poeng. For noen betydde nok denne seieren mer enn andre, og vi kunne se en tydelig preget Patrick Berg sparke matchballen så høyt opp i luften som mulig etter dommeren blåste for siste gang i fløyta, denne seieren var nok ekstra viktig for han.

Bodø/Glimt beholder med det tredjeplassen sin med 23 poeng og har nå en god luke ned til Vålerenga på fjerdeplass og 18 poeng. De er fortsatt to poeng bak Odd på andre og fem poeng bak Molde på første som begge vant sine kamper denne runden. Molde har to kamper mer spilt en Glimt.

Neste kamp for Glimt er hjemme mot tabellnabo Odd, noe som blir en viktig kamp for de helgule, og som du også hører direkte på Radio 3!