Glimt vant etter nervedrama

Etter en perfekt start på høstsesongen borte mot Strømsgodset var Glimt klar til å ta fatt på neste oppgave, som er den første av to hengekamper på en uke. Mot Viking ble det et nærvedrama uten like.

Men etter ett minutt så skulle man ikke tro det ville bli det, for bare etter ett minutt og sju sekunder tok de helgule ledelsen med Phillip Zinckernagel. Etter et godt forarbeid fra Layouni, som tvang Austbø i Viking-målet til å gi returen, kunne dansken pirke inn 1-0 fra to meters hold. Hadde hjemmelaget opprettholdt den effektiviteten ville de vunnet 90-0.

Det skjedde altså ikke, men det tok ikke lang tid før Glimt fikk doblet ledelsen sin.

Etter halvtimen vartet Bodø/Glimt opp med fantastisk angrepsfotball hvor Layouni ble vakkert spilt gjennom og hvor han enda vakrere la den rett ut til Håkon Evjen som pirket ballen i et åpent mål. 2-0 og det ble og pauseresultatet.

Så startet nærvekampen, for etter bare seks minutter ut i andre omgang fikk gjestene fra Stavanger reduseringen sin, da startet forsvarkampen for Bodø/Glimt.

Andre omgang var stort sett preget kun av at Viking hadde sjanser og Glimt måtte klarere unna, noe mindre drama ble det selvfølgelig ikke når dommeren la til hele fem minutter tillegg.

Men etter at alle på Aspmyra hadde knøtet magen sin sammen i det som virket alt for lenge, blåste til slutt dommeren i fløyta for siste gang og alle poengene ble igjen i Bodø. Vinner Bodø/Glimt neste kamp inntar de tabelltopp ettersom de nå er kun ett poeng bak Molde med en kamp mindre spilt.

Neste kamp for Bodø/Glimt er den andre hengekampen mot Kristiansund, den er førstkommende onsdag og den hører du også direkte på Radio 3.

Vi tok en prat med trener Kjetil Knutsen og Marius Lode som var tilbake fra start etter skade. Hør innslagene her: