Sjokkovergangene bekreftet

400190276_324488340307829_577768987011034291_n
Det tok mildt sagt helt av når Bodø/Glimt sikret seriegull på hjemmebane for første gang. Foto: Benjamin Solås.

For en start på fotballåret 2024 vi fikk, og for et kok det blir når bittre Tromsøværinger skal innta Aspmyra 16. mai.

Det ingen skulle tru, at nokon kunne gjær. Begynner å bli en liten vane, først var det Runar Espejord som tok turen sørover til Bodø fra Tromsø. Et par sesonger senere fulgte det unge talentet Daniel Bassi.

Men ingenting av det kan sies å være i nærheten av det ranet midt på lyse dagen Glimt har gjennomført i dag.

Det har blitt spekulert lenge på hvem Tromsø sin tidligere midtstopperbauta Jostein Gundersen skulle signere for. Kontrakten hans med TIL gikk ut ved årsskiftet, både andre klubber innenlands og utenlandske klubber var nevnt. Mange spekulerte i om han skulle slå følge med tromsømann Per Mathias Høgmo til Japan, slik ble det ikke.

Han fulgte rett og slett i fotsporene til de to nevnte over og signerer med Bodø/Glimt. Overgangsvinudet åpner egentlig ikke før 31/1, men siden Gundersen er kontraktløs tilslutter han seg Glimttroppen med en gang forberedelsene til neste sesong starter den 9. januar.

Mange tenkte nok at ingenting kan toppe den nyheten da den ble sluppet tidlig en tirsdags morgen, men det skulle vise seg å være ingenting sammenlignet med nyheten som først ble bekreftet av Tromsø, og deretter Glimt fra deres egne sider noen timer senere.

Tromsø IL sin hovedtrener, mannen som ble kåret til årets trener i Eliteserien 2023, mannen som ble kåret til årets tromsøværing av den ene lokalavisen i Tromsø, Gautle Helstrup signerer for Bodø/Glimt med umiddelbar virkning.

Helstrup går inn i rollen som assistenttrener, og fyller dermed tomrommet etter Morten Kalvenses som slo følge med nevnte Høgmo tidligere i år. Helstrup signerer en fireårskontrakt med Glimt.

– Jeg har hatt fine år i TIL, samtidig kjenner jeg at jeg har lyst til å gjøre noe nytt og miljøet i Glimt er spennende, sier Helstrup til Glimt.no.

Han legger til:

– Jeg gleder meg til å jobbe med Kjetil Knutsen og resten av trenerteamet i Glimt som består av dyktige mennesker.

Vi avslutter med en liten sang:

«Å du ga mæ et smil, Gaute Helstrup til Bodø/Glimt!

Ingen kan ta fra dæ, gleden du ga til mæ,

Når Gaute sin drømm ble sann, han e en ekte bodømann»

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia