Tabelltoppen glapp for Glimt

Med Molde sin seier denne runden var Glimt nødt til å ta med seg alle tre poengene hjem for å ta tilbake tabelltoppen, det ble med ett poeng.

De helgule har et historisk godt tak på «særpingene» men samtidig ender det også ofte uavgjort mellom disse lagene, det ble tilfelle i dag og.

Bortelaget hadde en enorm mulighet til å ta ledelsen i første omgang, men en fantomredning fra vertenes keeper gjorde at det sto 0-0 til pause på Sarpsborg Stadion.

Hjemmelaget var det laget som ville det mest i førsteomgang, og det virket som det var tilfellet også da andreomgangen startet for bare etter 15 minutter tok de blå ledelsen. Det skjedde etter et vakkert angrepsspill hvor ballen til slutt ble lagt kontant ned i hjørnet helt utakbart for Friedrich. Reprisene viste riktig nok at det var ganske klar offside i forkant av målet til hjemmelaget og at det ikke burde blitt stående, noe trener Knutsen var ganske fortvilt over etter kampen. Hør mer om det i intervjuet under.

Det virket riktig nok likevel som at det var et mål til hjemmelaget som måtte til for at Glimt skulle våkne, for til tross for noen gode sjanser til Sarpsborg var Glimt det desidert beste laget den siste halvtimen. Det fikk de også betalt for når utlikningen satt sju minutter før slutt.

En perfekt slått corner fra Layouni lander på hodet til Ulrik Saltnes som på følsomt vis styrte ballen i nettet og til 1-1.

Det ble og sluttresultatet akkurat slik det ble når lagene møttes i Bodø tidligere i år. Dermed faller Glimt ned til andreplass, a-poeng med Molde men dårligere målforskjell.

Neste kamp for Glimt er også mandagskamp om en uke, da hjemme mot Vålerenga som vant 6-0 over de helgule sist de møttes.

Kjetil Knutsen var misfornøyd etter å ha sett at Sarpsborg sitt mål var klar offside. Hør mer her: