Tok første stikk

298901899_609965217190433_8791199678337491640_n
Champions League på Aspmyra. Foto: Benjamin Solås.

Bodø/Glimt fortsetter den imponerende seiersrekken på hjemmebane i Europa etter første kamp mot Kroatene.

Hele tretten strake seiere har Glimt på hjemmebane i Europa, som innebærer kamper mot storfisker som Roma x2, Celtic og AZ Alkmaar. Nå var det Kroatiske Dinamo Zagreb som fikk kjenne på de gules vrede på hjemmebane.

– Bodø/Glimt er nok et av de tøffeste lagene å møte på bortebane i Europa denne sesongen, kommenterte Benjamin Solås underveis i Radio 3 sin sending.

De helgule åpnet desidert best hjemme og dominerte stort sett hele første omgang. Forjent var det derfor da Joel Mugisha la inn et innlegg som traff toppscorer Amahl Pellegrino rett på panneprasken hvor han banket inn 1-0 til hjemmelaget som også var stillingen til pause.

Glimt åpnet også andre omgang best, men litt ut i omgangen tok kroatene voldsomt over. De gule heltene svarte med en sterk avslutning og var nære flere ganger å sette inn 2-0. Det endte likevel med null scoringer i andre omgang og Bodø/Glimt tar dermed med seg en knepen ledelse før returen i Kroatia om en uke.

Reaksjoner kommer her.

Radio 3-børsen:

3: Isak Amundsen

Sjef i forsvaret. Skapte ofte ubalanse hos Zagreb ved å dra seg innover i banen. Ser ut som han spiller CL kamp nr 40 med roen sin.

2: Amahl Pellegrino

Som alltid avgjørende. Scorer med et nydelig hodestøt. Kunne satt en til. Setter opp medspillere i gode posisjoner. Jobber iherdig defensivt og flink til å stenge av rom for motstander.

1: Ulrik Saltnes

Viser seg som en sjef. Dirigerer medspillere inn i riktige posisjoner. Flink til å finne rom bak midtbanen til motstander, og setter ofte opp medspillere. Iherdig jobb defensivt og bryter ofte opp spillet til Zagreb.

(Dagens børs vurdert av Lars-Christian Berg-Hanssen)

Radio 3-børsen fungerer slik at tre spillere får hver kamp poeng fra ett til tre basert på kampens prestasjon. Sammenlagtstilling for sesongen 2022 etter denne kampen slik ut: