Videre i Europa etter nervedrama

275862019_10159454403850862_68709395867421257_n
Glimt med et godt resultat i Nederland. Foto: Thomas Svendsen

Det kunne ikke bli mer spennende, men Bodø/Glimt klarte det utrolige de har tatt seg til kvartfinalen i Europa Conference League.

Glimt hadde det beste utgangspunktet med 2-1 etter første spilte kamp. Men AZ er et godt hjemmelag og gikk ut med alt de hadde for å snu dette.

Det startet de godt med for etter 18 minutter sendte stjernespiss Pavlidis Alkmaar til himmels da han rundet Haikin og satt inn 1-0.

Bodø/Glimt samlet seg i ringen sin og svarte nærmest umiddelbart. Åtte minutter senere kom utligningen fra Amahl Pellegrino.

Men AZ ville mest i den første omgangen og bare fire minutter senere doblet Pavlidis ledelsen som også var stillingen til pause.

Ingen av lagene klarte å score i den andre omgangen og dermed var lagene like langt og det var klart for ekstraomganger.

Første ekstraomgang så ut til å også den ebbe ut uten scoringer, det før Kongen av alle Vikinger Alfons Sampsted sendte hele Bodø til himmels ved å sette inn Bodø/Glimts andre scoring for kvelden og dermed de helgule videre til kvartfinalen.

Her kan du høre hvordan det hørtes ut på Radio 3 da Sampsted sendte Glimt i føringen.

For det kom aldri noe svar fra hjemmelaget tross voldsomt press, og dermed er Bodø/Glimt videre og klare for kvartfinale i Conference Leauge i deres første europasluttspill.

Her kan du høre hva Kjetil Knutsen og Ahmal Pellegrino sa etter kampslutt.

Kvartfinalene spilles 7. og 14. april og trekningen er 18. mars klokken 15. Den sender vi direkte.