Er temperaturen for høy?

mmRadio 3 Bodø08.02.2018
Mange fyrer nok litt ekstra nå som vinterkulda har festet grepet over store deler av landet. Det er imidlertid ikke sikkert at det er så lurt å jekke opp temperaturen mer enn høyst nødvendig. Folkehelseinstituttet har flere ganger anbefalt at innetemperaturen ikke bør overstige 22 grader. «Hvis temperaturen overstiger 22 C i fyringssesongen, bør den […]

Mange fyrer nok litt ekstra nå som vinterkulda har festet grepet over store deler av landet. Det er imidlertid ikke sikkert at det er så lurt å jekke opp temperaturen mer enn høyst nødvendig.

Folkehelseinstituttet har flere ganger anbefalt at innetemperaturen ikke bør overstige 22 grader.

«Hvis temperaturen overstiger 22 C i fyringssesongen, bør den senkes. Dette kan gi en betydelig reduksjon i antall personer som opplever tørr luft og andre inneklimaplager»

På soverommet er anbefalingen at det «bare» skal være 18 grader.

Hvert tredje hjem rammet
For høye innetemperaturer kan gi hodepine, konsentrasjonsvansker og plager i luftveiene, samt risiko for fukt, skriver ABC Nyheter.

– I dag har mer enn hvert tredje norske hjem problem med fukt. Fukten kan lede til både astma, allergier og andre sykdommer, sier fagdirektør i Norges Takseringsforbund Espen Fuglesang i en pressemelding.

Forbundet anbefaler noen minutter med «sjokklufting» hver dag for å forhindre fuktproblemer.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia