Verdens fineste farge

Gir en følelse av sinnsro, mener psykolog. Tidligere i år ble 30.000 mennesker fra 100 land invitert til å delta i en internett-avstemning for å avgjøre hvilken farge som er verdens beste. Deltakerne fikk se hver sin palett med svært mange farger, og deretter skulle de velge sin favoritt, skriver KK. Nå er resultatet klart, og […]

Gir en følelse av sinnsro, mener psykolog.

Tidligere i år ble 30.000 mennesker fra 100 land invitert til å delta i en internett-avstemning for å avgjøre hvilken farge som er verdens beste.

Deltakerne fikk se hver sin palett med svært mange farger, og deretter skulle de velge sin favoritt, skriver KK.
Nå er resultatet klart, og det viser seg at det er en blågrønn nyanse som troner helt på toppen.
Ifølge psykolog og fargeekspert Karen Haller, avgir denne fargen en følelse av sinnsro, noe som kan være årsaken til at den er så populær, skriver Costume.
Og hva er så da verdens styggeste farge?
Australske forskere fra firmaet GfK, har identifisert den mest mislikte fargen i verden gjennom fokusgrupper, og P448C sies å gi assosiasjoner til både død, møkk og tjære.
mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia