Verdens lateste land

Amerikanske forskere har sett på hvor i verden innbyggerne beveger seg minst. Norske innbyggere er blant de mest aktive i verden, men vi må sett oss slått av naboene våre. Ved å samle inn data fra folks skrittellere har forskere ved Stanford-universitetet i California funnet frem til hvem som er mest aktive på kloden. Over […]

Amerikanske forskere har sett på hvor i verden innbyggerne beveger seg minst. Norske innbyggere er blant de mest aktive i verden, men vi må sett oss slått av naboene våre.

Ved å samle inn data fra folks skrittellere har forskere ved Stanford-universitetet i California funnet frem til hvem som er mest aktive på kloden.

Over 70.000 mennesker rundt om i verden har registrert antall skritt de går i løpet av en dag på aktivitets-appen Argus, skriver BBC.

Asia både mest aktiv og latest

Det globale gjennomsnittet ligger ifølge forskerne på 5.000 skritt om dagen. Innbyggerne i Hongkong går rundt 6.880 skritt om dagen, opp mot «late» 3.513 skritt om dagen i Indonesia.

Funnene fra studien, som først ble publisert i tidsskriftet Nature kan nå gi et verdifullt innblikk i folks helse, ifølge forfatterne selv.

Illustrasjon: Dette er de mest aktive og lateste landene.

Svenskene er aktive

Norge kommer høyt opp på listen over de mest aktive, men både Russland og Sverige har et høyere aktivitetsnivå.

I stedet for å benytte seg av en skala som ser på forskjellene mellom fattig og rik, har forskerne benyttet seg av lignende metoder for å komme frem til forskjellen mellom de mest aktive og de lateste.

Denne forskjellen, som forskerne kaller for aktivitetsulikhet, peker videre på hvor stor del av befolkningen som er overvektige.

– For eksempel hadde Sverige et av de minste gapene mellom aktivitetsrike og aktivitetsfattige. Landet hadde også en av de laveste fedme-ratene, sier forsker Tim Althoff.

 

Kilde: E24

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia