Bodø i sommer

Sommer i Bodø er for mange gode uker med avslapning og kos, noen derimot synes det fort blir kjedelig og må ut å reise for å gjøre sommeren interessant. Her er en liste over ting du kan gjøre i Bodø-regionen i sommer. Du trenger ikke reise langt for å finne på noe artig i sommeren, […]

Sommer i Bodø er for mange gode uker med avslapning og kos, noen derimot synes det fort blir kjedelig og må ut å reise for å gjøre sommeren interessant. Her er en liste over ting du kan gjøre i Bodø-regionen i sommer.

Du trenger ikke reise langt for å finne på noe artig i sommeren, Bodø og omegn er nemlig full av spennende opplevelser, det er vel bare kreativiteten som stopper her nord. Sammen med Bodø i vinden har vi en liste over 10 forskjellige aktiviteter du kan gjøre hjemme, for å skape en minnerik og underholdne ferie.

 

1. Øyhopping

Øyhopping med egen eller leid båt eller havkajakk er helt perfekt. Øyriket ligger i kort avstand fra Bodø havn. Det er daglige avganger med hurtigbåt til et av væran fra Bodø.

 

2. Festivaler

Det heter seg at alle norske byer med respekt for seg selv, har en egen festival. I så tilfelle oser Bodø respekt. I sommer kan du være med på blant annet Nordland Musikkfestuke, Parkenfestivalen, Langsandfestivalen og Opptur. I tillegg kommer VG-lista med gratiskonsert i juli.

 

3. Padlekurs – SUP

Dette er et tilbud til alle som har lyst til å lære seg stand up padling (SUP). Det tilbys introkurs og opplæring for nybegynnere, eller for deg som har prøvd stand up padling tidligere.

 

4. Toppturer

Bodøhalvøya er omkranset av vakker natur, noe som kanskje særlig innbyr til toppturer. Du kan ta deg en lavterskeltur til Hunstadtoppen eller Keiservarden, eller legge ut på mer utfordrende eventyr.

 

5. Ribtur til verdens sterkeste malstrøm

En RIB-tur til Saltstraumen er en opplevelse for livet. Når 400 millioner kubikkmeter sjøvann presser seg gjennom en 150 meter bred og 31 meter dyp passasje i løpet av seks timer, er du plutselig ansikt til ansikt med verdens sterkeste malstrøm. En strøm som farer forbi i 40 kilometer i timen.

6. Midnattsgolf

Ute på Myklebostad, en liten svipptur unna Bodø sentrum venter en flott 18-hulls kombinert links og skogsbane. Her er det mulig å spille golf hele natten.

 

7. Nordlandsbadet/Norsk Luftfartsmuseum/Bodø Actionhall

Bodø har flere spennende attraksjoner å besøke, disse tre er gode alternativer for å fylle en hel dag.

Den nordnorske sommeren kan være lunefull, og skulle det være dager hvor en tur på stranda ikke frister, finnes det et veldig godt alternativ, nemlig Nordlandsbadet!

I sommersesongen er det et yrende liv og mye besøk på museet.

Du kan oppleve luftfart og luftfartens spennende historie på nært hold i museets utstillinger. Du kan se berømte og beryktede fly som Spitfire, Mosquito, Junkers Ju-88 og Ju-52, Twin Otter, spionflyet U-2 og mange flere.

Bodø Actionhall tilbyr Escape Room, lasertag, reball, paintballutleie, RC-bane, arkademaskiner, airhockey, biljard, warhammer og magic. Perfekt for dem som liker litt action i hverdagen.

 

8. Prøv deg som pilot

Newton Flight Academy er et samarbeid mellom First Scandinavia og Norsk Luftfartsmuseum. De har åpent hver dag i hele sommer, og kan tilby turer i flysimulator.

 

9. Stormen konserthus og bibliotek

Er du typen som trives best innendørs, kan en tur i Stormen være noe for deg. Her finner du konserter og andre arrangementer gjennom hele sommeren. Biblioteket er sommeråpent 8–18 mandag til fredag, lørdag 10–16 og søndag 12–16. Hver ukedag er det aktiviteter for barna i Biblioteket kl. 12 og kl. 13. I tillegg har de 700 kg lego tilgjengelig i kreativt verksted i Barnebiblioteket.

 

10. Bodø/Glimt

Byens stolthet og kanskje aller fremste merkevare, Bodø/Glimt, har hatt en fantastisk start på sesongen. For at de helgule skal kunne gå hele veien, og være tilbake i det ypperste selskap neste sesong, er de avhengig av hjelp fra tribunen.

 

Så ingen grunn til å sitte hjemme å vente på at sommeren skal ta slutt, her er det bare å komme seg ut å nyte bodøsommeren. Selvfølgelig må vi også legge til at sommeren blir mye bedre ved å lytte til Radio 3 hver dag 🙂

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia