Dette skjer med kroppen

mmRadio 3 Bodø04.05.2017
Det finnes mange gode grunner til å ha sex. Studier forteller oss stadig hva som er «det perfekte antallet sexpartnere», men hva skjer med kroppen når du slutter å ha sex? Immunforsvaret ditt blir dårligere Når du har sex med en partner eller sex med deg selv, øker ocytocin og testosteron. Disse hormonene har en […]

Det finnes mange gode grunner til å ha sex. Studier forteller oss stadig hva som er «det perfekte antallet sexpartnere», men hva skjer med kroppen når du slutter å ha sex?

Immunforsvaret ditt blir dårligere
Når du har sex med en partner eller sex med deg selv, øker ocytocin og testosteron. Disse hormonene har en god effekt på immunforsvaret. Folk som trener er derfor generelt friskere enn folk som ikke trener fordi det enkelt sagt er de samme hormonene som skilles ut. Det er godt dokumentert at seksuell aktivitet har en positiv effekt. Men om det bare er det, er vanskelig å si.

Du blir mer stressa når du ikke har sex
Man kan legge lokk på følelsene og over tid kan du føler at mister lysten. Det kan være lurt å spørre seg grunnen til hvorfor du føler deg så frustrert. Sex minsker stresshormonene og er en kilde til avslapning.

Du øker risikoen for hjerte- og karsykdommer
Når du er opphissa og kåt, får du en blodtrykksøkning og en bedre blodgjennomstrømning. Det er mer gunstig for kroppen. Det er derfor sex omtales som en god treningsform.

Kvinner får færre urinveisinfeksjoner
Dette er faktisk tilfelle, sier sexolog Siv Gamnes. Det er derfor kvinner anbefales å tisse etter at de har hatt sex.

Men den gode nyheten er:
Sextørke er ikke farlig. Det er heller ikke farlig å ha lite sex en periode – selv om det kanskje ikke er ønskelig.

– Det virker som om du må ha sex med andre for å lykkes. Man kan jo ha sex med seg selv! Så lenge man ivaretar sin egen seksualitet – med seg selv, så vil det forebygge like mye. Det å rett og slett onanere og ta vare på egen seksualitet, er en god ting, sier Gamnes.

Kilde: Side 2

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia