Dutte får egen statue utenfor Aspmyra

1560949861829

Harald «Dutte» Berg er et kjent navn i Bodø og mest kjent for tiden sin som fotballspiller både i Bodø/Glimt og i utlandet. Nå skal Glimt-legenden hedres med en egen statue utfor Aspmyra!

Tekst: Freddy Toresen/Benjamin Solås

Men det er riktig nok ikke noe som var enkelt å få til, hovedpersonen selv har nemlig sagt nei til statue av seg selv flere ganger. Nærmere bestemt tre ganger, noe Benn Eidissen kan skrive under på.

– Første gang jeg spurte satt jeg som styreleder i Glimt. Dutte var ikke til å rikke, så det var bare å gi opp med en eneste gang.

Tre-fire år senere var Benn på ballen igjen. Det ble et nytt urokkelig nei fra hovedpersonen. Tre – fire år gikk og nye forsøk ble iverksatt.

– Sist gang vi spurte sa Dutte ja, men under visse forutsetninger. Han sa ja hvis vi laget 11 statuer. En statue for samtlige i startoppstillingen, smiler Eidissen.

Og dermed ble forsøket lagt død for tredje gang.

Eggen-statue overbeviste

Sist søndag var Dutte, Runar og Ørjan Berg på Lerkendal i Trondheim sammen med Arne Hanssen, Inge Henning Andersen, Benn Eidissen og Svein Spjelkavik for å overvære avdukingen av Nils Arne Eggens statue utenfor Lerkendal. Noe som gjorde sterkt inntrykk på dem alle.

– Jeg likte statuen veldig godt. Det var noen med måten han hadde fått fram Nils Arne. Det var sterkt, sier Dutte.

Dermed fikk alle enda en ekstra bekreftelse på at det kanskje er på tide med en statue av Dutte ved Aspmyra.

I løpet av de siste månedene har prosessen virkelig skutt fart. Alle parter spiller på samme lag. Kunstneren som fanget Eggen så perfekt utenfor Lerkendal har fått et nytt oppdrag. Nå skal han snart i gang med å fange Dutte Berg fra Bodø på samme vis.

– Det har vært en veldig spennende prosess. Det fine er at faderen virker komfortabel med det hele. Jeg tror det er mange som gleder seg til en dag å få se resultatet utenfor Aspmyra, avrunder Runar og Ørjan uten helt å klare og skjule sin stolthet.

 

Hør hvordan Runar og Ørjan overtalte Dutte i sportsnyhetene her:

[soundcloud id=’639526629′ height=’false’]

Kilde: an.no

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia