Er du sykelig selvopptatt?

mmRadio 3 Bodø18.04.2017
Det amerikanske nettstedet Health har i samarbeid med flere terapeuter laget en liste over ti personlighetstrekk som kjennetegner en narsissist. Narsissisme er sykelig og skadelig selvnytelse, oppkalt etter den greske myten om Narkissos – jegeren som ble straffet av Nemisis til å bli dødelig forelsket i sitt eget selvbilde. Nå er det mye mer enn […]

Det amerikanske nettstedet Health har i samarbeid med flere terapeuter laget en liste over ti personlighetstrekk som kjennetegner en narsissist.

Narsissisme er sykelig og skadelig selvnytelse, oppkalt etter den greske myten om Narkissos – jegeren som ble straffet av Nemisis til å bli dødelig forelsket i sitt eget selvbilde.

Nå er det mye mer enn dyrkelse av sitt eget speilbilde som kjennetegner en narsissist. De amerikanske ekspertene har summert kjennetegnene oppå i disse ti punktene:

1. Du elsker å være midtpunktet, og bruker gjerne små, hvite løgner for å få folk til å forstå hvor bra du er.
2. Du har alltid gode råd på lager, og deler gjerne av din visdom. Selv om folk ikke ber om ditt råd, så gir du det likevel, fordi du opplever at din kunnskap kan hjelpe dem.
3. Du misliker å stå i kø, og liker ikke å vente på at noen skal svare deg. Du føler at nettopp du fortjener å bli ekspedert med en gang.
4. Du er sikker på at du kan mestre og gjøre alt, uansett om du må jobbe hardt for det eller ikke. Du liker å omgås folk med høy status, for å smake litt på hvordan det blir den dagen du har selvrealisert ditt fantastiske potensiale.
5. Du er en sjarmør. Du vet hvordan du skal få folk til å føle seg viktige, og forventer at de skal gjengi oppmerksomheten. Dine forhold er som en eventyrlig forelskelse, men varer ofte ikke så lenge. Når rusen er borte og noen ser på deg med et kritisk blikk, så forsvinner de fort i søpla.
6. Du liker å konkurrere. Det finnes kun vinnere og tapere, og du er en vinner. Av den grunn er det også vanskelig å glede seg over andres lykke, for i en slik feiring er ikke du vinneren.
7. Du oser av selvtillit, og folk tror kanskje at du ikke bryr deg om hva andre mener om deg. Der tar de feil. Hvis noen kritiserer deg, eller skader ditt selvbilde, så skal de få svi.
8. Ordet «unnskyld» bruker du ikke, for det er aldri du som har skylda. Det er alltid noe eller noen andre som har forårsaket det som har skjedd.
9. Venner er der fordi de gir deg noe, og hvis du må ofre en venn for å vinne noe mer, så gjør du det. Det beste er selvfølgelig om du kan få dem til å forstå at din vei er den beste veien, og at det er best at du får det som du vil.
10. Du er avhengig av noe. Om det er sko, narkotika eller sex – spiller ingen rolle – du må tilbake dit for å kjenne på følelsen av å være på toppen av verden.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia