Forlenger strenge tiltak i Bodø

q+Mutantvirus_03-03-DSC_2773

Bodø Kommune hadde den 11. Mars en ny pressebrief hvor de orienterte om smittesituasjonen i Bodø. Hør utdrag fra den nederst i saken.

Kommunen åpnet pressekonferansen med de nyeste smittetallene hvor det ble lagt fram at det er seks nye smittetilfeller siste døgn, fem av dem er nærkontakter mens en har ukjent smittevei.

Smittevernlege Kai Brynjar Hagen fikk spørsmål om disse tallene og svarte følgende.

– En del nærkontakter har ikke kommet i karantene fordi vi ikke har funnet smitteveien fort nok. Det har nok underholdt dette utbruddet. Dette er det alvorligste utbruddet på det året som har vært. Vi føler vi balanser på en knivsegg, fortsetter smittevernlegen og legger til at noen få har hatt mange nærkontakter og derfor smittet mange.

Videre informerte Hagen om at kommunen har klart å kvele den orginale virusvarianten, mens det er den Sør-Afrikanske varianten som smitter mer.

Videre informerte Ordfører Ida Pinnerød om at de strenge tiltakene blir forlenget til 25. Mars i denne omgang, samtidig informerte hun at det kan bli enda strengere tiltak også.

– Formannskapet har drøftet dette. Vi er kjent med situasjonen og vurderer den løpende. Vi er forberedet på å iverksette strengere tiltak raskt, sier ordføreren.

– Hvilke tiltak?

– Vi vurderer det løpende og det er ei vurdering som er viktig å legge til grunn. Av tiltak det som statsministeren var inne på, som stenging av kjøpesentere, serveringssteder, innstramming av sosiale kontakter og så videre.

Fysiske kontakter må vi holde nede. Statsministeren antydet ti kontakter per uke. Det er så viktig og det er ei klar anbefaling om å holde det så lavt som mulig, fortsetter Pinnerød.

Her kan du høre utdrag fra dagens pressebreif:

[soundcloud id=’1004677825′ height=’false’]

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia