Fra Glimt til utlandet

Mathias Normann ble den siste Glimt-spilleren som tok steget ut i fotballverden da han ble hentet til Premier League forrige uke. Her er en oversikt over spillere som har gått fra Glimt til utlandet. Glimt har de siste årene sendt flere spillere direkte til utlandet. Enten salg, eller så har spillerne funnet seg en utenlandsk […]

Mathias Normann ble den siste Glimt-spilleren som tok steget ut i fotballverden da han ble hentet til Premier League forrige uke. Her er en oversikt over spillere som har gått fra Glimt til utlandet.

Glimt har de siste årene sendt flere spillere direkte til utlandet. Enten salg, eller så har spillerne funnet seg en utenlandsk klubb etter avsluttet lån eller kontrakt med de helgule fra Bodø.

Stig Johansen ble den første spilleren som ble solgt fra Glimt til fordel for en tilværelse i utlandet. Reisen gikk til Premier League-klubben Southampton, før den gikk videre til svenske Helsingborg. Siden den gang har spillere i tur og orden forlatt Glimt for å finne lykken i den store fotballverden.

For ordens skyld deler vi listen inn i to ulike kategorier. De som har blitt solgt direkte fra Glimt til utlandet, og de som dro videre til en utenlandsk klubb etter et låne- eller permanent opphold i klubben uten at Glimt satt igjen med overgangspenger.

 

Her er listen over merkbare overganger fra Bodø/Glimt til utlandet:

1997:
 • Stig Johansen (NO) – Southampton (England)
  Stig Johansen ble i 1997 solgt til Premier League-klubben Southampton. Returnerte etter hvert til Glimt etter en periode i Sverige. Tidenes toppscorer i Eliteserien for Bodø/Glimt
2001:
 • Trond Fredrik Ludvigsen (NO) – Hertha Berlin (Tyskland) 
  Regnes som tidenes dyreste overgang for Bodø/Glimt. Finnmarkingen fikk to kamper for Hertha Berlin, før han ble lånt ut til Rosenborg. Han retunerte til Glimt i 2003, før han dro videre til Brann og Godset. Spilte sin siste periode i Glimt fra 2009 – 2011. Avsluttet karrieren i barndomsklubben Alta IF.
2002:
 • Bengt Sæternes (NO) – Club Brügge (Belgia)
  Bengt Sæternes forlot Glimt til fordel for belgisk fotball i 2002. Da han dro i sommervinduet var han toppscorer i Tippeligaen. Endte til slutt på tredjeplass på toppscorerlistene samme sesong, til tross for at han bare spilte halve sesongen. Er i dag trener for Sandnes Ulf.
2015:
 • Abdurahim «Ibba» Laajab (NO) – Hebei Zhongji FC (Kina)
  «Ibba» Laajab kom til Glimt fra Vålerenga før 2013-sesongen. Han noterte seg med 30 seriemål på to sesonger og ble belønnet med en overgang til kinesisk fotball foran 2015-sesongen. Spiller i dag i japanske Yokohama.
 • Papa «Badou» Alioune Ndiaye (SN) – Osmanlispor (Tyrkia)
  «Badou» kom til Glimt foran 2012-sesongen. Markerte seg kjapt ved å score to mål i seriedebuten borte mot Bærum. Etter flere gode sesonger i Glimt ble han sommeren 2015 solgt til tyrkiske Osmanlispor. Der spiller han fortsatt, og er en av klubbens største stjerner. Ryktes at en overgang til Premier League er nært forestående.
2017:
 • Fitim Azemi (NO) – Maccabi Haifa (Israel)
  Fitim Azemi kom fra Follo for å erstatte Ibba. Azemi var blant de mestscorende spillerne i Eliteserien 2016, og ble foran 2017-sesongen solgt til israelske Maccabi Haifa. Der spiller 25-åringen fortsatt.
 • Aleksander Jacobsen (EG) – Viborg (Danmark)
  Aleksander Jacobsen kom til Glimt sommeren 2016, og spilte sammen med de helgule høstsesongen i jubileumsåret. Det endte med nedrykk og en overgang til danske Viborg. Vi kan vel si at det kunne gått bedre for den dansk-egyptiske midtbanespilleren. Signerte tidligere denne uka for svenske Norrköping.
 • Mathias Normann (NO) – Birghton & Hove Albion (England)
  Mathias Normann er Glimts ferskeste spillersalg. Normann kom til Glimt foran 2013-sesongen og slo virkelig til i 2016 da han fikk tilitt i Eliteserien. Ett år på utlån i Alta gjorde Normann til en av fotballnorges heteste navn i 2016/17. Til slutt ble Glimt enige om klubbens andre salg til Premier League gjennom tidene, og Normann gjennomførte overgangen til Brighton Hove Albion.

Spillere som har forlatt Glimt uten overgangssum til utlandet:

 • Erik Dybendal (NO) – Erik Dybendal ble hentet til Glimt fra Kongsvinger i 2000. Skulle erstatte Aasmund Bjørkan på høyrekanten, men slo aldri gjennom (bokstavelig talt). Ett mål på 35 seriekamper før han forlot Glimt til fordel for svenske Häcken.
 • Ville Lethinen (FI) – Historiene rundt Ville Lethinen er mange, og de fleste er ganske gode. Blant annet ga den hårløse finnen ut et album (ja, musikk) etter sin fotballkarriere. Karrieren i Glimt ble kortvarig. 20 kamper fordelt på tre sesonger og bare ett mål ble fasiten før han ble kjøpt løs fra kontrakten. Turen videre gikk til finske AC Allianssi.
 • Tom Kåre Staurvik (NO) – Tom Kåre Staurvik er en av de mest kjente glimtspillerne gjennom tidene. Etter et opphold i RBK og Breda returnerte han i 1997 til Bodø/Glimt. Foran 2002-sesongen gikk kontrakten ut og Staurvik reiste til kinesiske Shanghai Shenua. Reiste etter kort tid tilbake til Skandinavia og Sundsvall i Sverige.
 • Tommy Bergersen (NO) – Bergersen kom til Glimt fra Viking og spilte flere sesonger i den gule drakta. Etter oppholdet i Bodø forlot Bergesen Norge og reiste til sin eneste klubb i utlandet. Sundsvall i Sverige ble neste stoppested. La opp i Bryne og fortsatt som fotballtrener.
 • André Hanssen (NO) – André Hanssen ble i samme artikkel som nevnt tidligere kåret til et av Glimts beste signeringer. Hanssen spilte 142 kamper for Glimt fra 1999 til 2004 før han dro til nederlandske Heerenveen (gratis). Der ble han i fire år før han igjen vendte snuten hjemover. Avsluttet karrieren i Strømsgodset i 2012. Rakk å få ett cupgull og ett cupsølv i Norge før han la opp (Gull med Godset i 2010, sølv med Glimt i 2003).
 • Pavel Londak (EE) – Pavel Londak spilte ni sesonger i Bodø/Glimt, men våren 2011 var den estiske landslagsspilleren på utlån i tyrkiske Bursaspor. Dro fra Glimt etter 2015 og spilte i 2016 for Rosenborg.
 • Alo Bärengrub (EE) – Estlenderen spilte for Glimt i perioden 2008-2011. To scoringer på 32 kamper ble fasiten. Etter karrieren i Glimt dro han til estiske JK Nõmme Kalju. Bärengrub har også åtte Europacup-kamper for Flora Tallin og 36 landskamper for Estland.
 • WIllis Forko (LR) – Willis Forko kom fra Vancouver Whitecaps i 2008. Han hadde en imponerende førstesesong i gult. Til sammen fikk han 54 kamper fordelt på tre sesonger før han igjen returnerte til Vancouver etter at kontrakten med Glimt gikk ut i 2010.
 • Karl Morten Eek (NO) – Karl Morten Eek ble sist sett på Aspmyra da Ranheim tok med seg ett poeng etter 3-3-kampen i 2017, men Eek har også spilt i helgult. Etter fire sesonger for Glimt reiste han i forkant av 2012-sesongen til Umeå i svensk fotball. Der ble han i et par sesonger og noterte seg med to mål på 26 kamper. Spiller som nevnt i dag for Ranheim.
 • Viktor Noring (SE) – Viktor Noring ble med da Bodø/Glimt rykket opp i 2013. Svensken hadde hatt et låneopphold i scotske Celtic da han signerte for Glimt. Etter kontraktens utgang i 2013 signerte han for nederlandske Heerenveen. Har hatt et opphold i Lyngby i 2015-2016. Nå spiller han for Hearts i Scottland.
 • Godwin Antwi (ES) – Godwin Antwi fikk 19 kamper for Bodø/Glimt i opprykkssesongen 2013. Etter oppholdet i Bodø reiste han til varmere strøk og thailandske Sisaket FC. Spanjolen trivdes godt i Asia. I dag spiller han for malaysiske Melaka United.
 • Dane Richards (JM) – Dane Richards var på lån hos Glimt på våren i 2013, og signerte deretter en kontrakt ut 2014 med klubben. Etter 2014-sesongen reiste han til New York og fikk 12 kamper for Red Bulls. Spilte senest i 2016 i Miami FC. 

 • Mouhamadou Moustapha N`Diaye (SN) – Da Bodø/Glimt endelig skulle spille Eliteserie igjen i 2014, ble «Mos» hentet på lån fra Slovan Liberec. Han gjorde sakene sine godt i Glimt. Kommer knapt på denne listen da han «bare» retunerte til Liberec. Reiste nylig til Elverum etter et mislykket opphold i Fredrikstad.
 • Alexander Sørloth (NO) – Alexander Sørloth kom til Glimt på utlån fra Rosenborg foran 2015-sesongen. Sørloth slet med å finne seg til rette i sin nye klubb, før det endelig løsnet. Han banket så inn 13 mål i sesongen og rakk aldri å returnere til Rosenborg ettersom flere klubber var interesserte i Sørloths tjenester. Dro «rett fra Bodø» til nederlandske Gronningen. Spiller i dag i danske Midtjylland.
 • Vieux Sané (SN) – Senegaleseren kom til Glimt fra Tromsø i 2012. Etter flere gode sesonger for Bodø/Glimt var det etter 2015 slutt. I starten av 2016 signerte han for franske Stade Brest, hvor han spilte hele vårsesongen. Foran høsten 2016 signerte han for tyrkiske Bursaspor. Våren 2017 var Sané på et utlån i franske Auxerre hvor han scorte ett mål på ni kamper.
 • Zarek Valentin (US) – Zarek Valentin kom til Glimt foran 2013-sesongen på lån, men signerte en permanent avtale i 2014. Amerikaneren spilte tre sesonger for Glimt, men var ute med skade nesten hele 2014-sesongen. Etter 2015-sesongen dro han tilbake til USA og spiller for Portland Timbers.
 • Dominic Chatto (NG) – Nigerianske Chattop kom til Glimt fra svenske Häcken. Chatto spilte til sammen to sesonger for de helgule. Forlot klubben til fordel for russiske Ordabasy hvor han fikk 30 kamper. Spiller nå for Falkenberg i svensk Superettan.
 • Danny Cruz (US) – Danny Curz spilte sesongen 2015 for Bodø/Glimt på lån fra amerikanske Philadelphia Union. Etter sesongen ble Minnesota United neste stopp. Spiller i dag for San Francisco Deltas i MLS.
 • Sergey Pogorelyi (UA) – Sergey Pogorelyi kom til Glimt sommeren 2016 som en mulig erstatter for Hannes Halldórsson. Det endte med nedrykk og klubben og spilleren gikk hvert til sitt etter sesongen.
 • Rusland Babenko (UA) – Ukraineren signerte i 2016 en toårskontrakt med Bodø/Glimt. Etter nedrykket ble Babenko og Glimt enige om å terminere kontrakten. Babenko spiller nå i Zorya Luhansk i ukrainsk Premier League.
 • Milan Jevtovic (RS) – Milan Jevtovic var på lån i Bodø/Glimt fra serbiske LASK Linz i 2016. Halvveis ut i låneoppholdet ønsket tyrkiske Abtalyaspor å hente serberen. Nå nyter han serietopp i Eliteserien på utlån i Rosenborg.
 • Sascha Mockenhaupt (DE) – Sascha Mockenhaupt kom til Glimt på lån fra tyske Kaiserslautern. Etter et halvt år i klubben gikk turen videre til SV Wehen Wiesbaden.
 • Hannes Halldórsson (IS) – Det islandske EM-laget som tok seg til kvartfinalen i 2016 var på alles lepper. I målet befant Bodø/Glimts sisteskanse Hannes Halldórsson seg. Hannes imponerte stort både for Glimt og for landslaget og ble kjøpt av danske Randers. Hannes var på lån i Glimt fra nederlandske NEC Nijmegen.

Hele den komplette listen kan du lese på glimt.no.

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia