Sender Bodø i lockdown

q+Mutantvirus_03-03-DSC_2773

Bodø Kommune holdt fredag klokken 12 pressekonferanse om koronasituasjonen i Bodø og kom her med dårlige nyheter.

Oppdatering klokken 18:

Bodø Kommune holdt dagens andre pressekonferanse klokken 18 det oppdaterte tallet på antall smittete i Bodø siste døgn er nå 14. Nå settes det strenge tiltak inn for å få kontrollen tilbake på smitten.

Fra klokken 00.00 natt til lørdag innføres det nå en rekke restriksjoner som i første omgang skal vare i en uke. Det innebærer følgende:

– Det blir forbudt å delta på private arrangementer i hjemmet med mer enn fem personer

– Maks 10 personer på arrangementer, det gjelder på leid lokale eller offentlige steder

– Idrettshaller og treningssentre må stenge

– Svømmehaller, badeland og spaanlegg må stenge

– Fornøyelseshaller, bingohaller, bowlinghaller, spillehaller, lekeland og tilsvarende underholdsningssteder må holde stengt

– Det innføres også skjenkestopp for alle som har skjenkebevilling slik som restaurant, kafe, bar og pub, og utested, som diskotek, nattklubb og lignende. De samme skal registrere kontaktopplysninger til gjestene før servering.

 

Samtidig informerte kommunen om at brudd på reglene vil medføre straff

– Forsettlig eller uaktsom overtredelse av bestemmelser i denne forskrift kan straffes i henhold tilsmittevernloven § 8-1 med bot eller med fengsel inntil 2 år.

 

Fra den første pressekonferansen klokken 12:

Kommunen åpnet pressekonferansen med å informere om de siste tallene hvor det er 11 nye smittetilfeller det siste døgnet.

Av disse er 4 nærkontakter mens hele 7 av dem har uavklart smittekilde.

– Vi har vært klar over mye smitte i februar. Til nå har vi hatt kontroll. Det siste døgnet har vi mistet litt kontrollen og vi kjenner ikke opphavet til alle. Det bekymrer oss en del, sier Tor Claudi, kommuneoverlege i Bodø.

Det kan være i nærheten av villsmitte, opplyser Claudi.

– Vi har en viss oversikt, men er litt bekymret for at det kan glippe. Vi vurderer tiltak fra dag til dag og vi må nok vurdere det på nytt, fortsetter han.

Kommunen vurderer nå hvilke tiltak som skal gjøres men kom allerede nå med oppfordring på bruk av munnbind offentlige steder og unngå større sosiale sammenkomster.

Her kan du høre hva smittervernoverlegene sa fredag:

[soundcloud id=’993542686′ height=’false’]

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia