Hit vil vi reise i sommer

mmRadio 3 Bodø07.03.2018
2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet blant nordmenn, særlig når det gjelder sommerferien. Ny destinasjon har økt med 400 prosent, og spås å bli det «nye Kroatia». Dette viser nye tall fra Finn reise. Allerede i januar kunne selskapet rapportere om rekordsalg av reiser til sommeren, med ti prosent […]

2018 ser ut til å bli et rekordår for feriereiser til utlandet blant nordmenn, særlig når det gjelder sommerferien. Ny destinasjon har økt med 400 prosent, og spås å bli det «nye Kroatia».

Dette viser nye tall fra Finn reise. Allerede i januar kunne selskapet rapportere om rekordsalg av reiser til sommeren, med ti prosent vekst i bestilte pakkereiser og seks prosent vekst i flybestillinger sammenlignet med i fjor.

Ny favoritt
Spania, Hellas, Kroatia og Bulgaria er de mest populære sommerferie-destinasjonene blant nordmenn i år.

Men ett land skiller seg ut med en enorm vekst på bestilling av pakkereiser så langt i år, og spås nå å kunne bli det «nye Kroatia».

– Albania ser ut til å bli en av nordmenns nye favorittdestinasjoner for sommerferien, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise.

– Hittil i år har vi sett en vekst på 400 prosent i antall bestilte pakkereiser til Albania sammenlignet med i fjor, og jeg tror det bare vil fortsette å øke.

– Albania har vakre strender, gode hoteller, det er rimelig og så er det fortsatt «nytt» for mange av oss. I tillegg er det mye større tilbud av pakkereiser med direkteflyvninger dit nå, noe som gjør det fristende for mange, sier Berge.

Terrorfrykt avtar
Andre destinasjoner som opplever stor vekst for sommerferien i år er Tyrkia, med 40 prosent vekst på pakkereiser og 200 prosent vekst på flybilletter sammenlignet med i fjor.

Også Malta og Frankrike opplever stor vekst, og begge har hatt vekst på over 70 prosent på pakkereiser.

– Terrorfrykt har tidligere preget særlig Frankrike og Tyrkia, men nå når forholdene har roet seg ser vi at disse destinasjonene er på full fart tilbake, sier Berg.

Her er listen over de mest populære landene nordmenn har bestilt pakkereiser til i sommer:
1. Spania
2. Hellas
3. Kroatia
4. Bulgaria
5. Tyrkia
6. Thailand
7. Egypt
8. Polen
9. Portugal
10. Kypros

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024



Utviklet av Fairmedia