Hund er bra for deg!

Menneskets beste venn. Det er det hunder alltid har vært kjent som, men nå kan det virke som at et hund kan gjøre deg mer godt enn å bare være din venn, hvertfall hvis vi skal tro en svensk studie. I følge den er nemlig det å ha en hund bra for helsa de, og […]

Menneskets beste venn. Det er det hunder alltid har vært kjent som, men nå kan det virke som at et hund kan gjøre deg mer godt enn å bare være din venn, hvertfall hvis vi skal tro en svensk studie. I følge den er nemlig det å ha en hund bra for helsa de, og kan bearbeide flere alvorlige sykdommer.

Hundeeiere har mindre risiko for å dø av hjerte- og karsykdommer enn folk som ikke har hund, viser en ny svensk undersøkelse.

Forskere fra universitetet i Uppsala har studert sammenhengen mellom det å eie en hund og forekomsten av hjerte- og karsykdommer. Studien viser at hundeeiere har lavere risiko for å dø av hjertesykdommer enn folk som ikke har hund.

Spesielt enslige har god nytte av å skaffe seg en firbeint venn.

– Å være enslig har tidligere vært ansett som en risikofaktor for hjertesykdom, og det virker som at en hund kan nøytralisere den faktoren, sier Tove Falle, veterinær og dosent i epidemiologi ved Uppsala universitet.

Men også par har godt av å ha hund. Det handler om at det å eie en hund, gjør at folk holder seg mer i aktivitet.

Forskerne har også funnet ut at hunden kan bidra psykososialt ved at hundeeiere føler seg bedre og gladere. Hunden kan også ha en gunstig virkning på eierens bakterieflora.

3,4 millioner tidligere hjertefriske svensker i alderen 40 til 80 år har deltatt i undersøkelsen, som er et samarbeid mellom Uppsala universitet, Karolinska Institutet, Stanford University og Sveriges landbruksuniversitet.

 

Kilde: VG

[soundcloud id=’359375228′ height=’false’]

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia