Kamel disket etter botox

Er ikke det den merkeligste overskriften du noen gang har lest? Men det er helt sant altså, i Saudi-Arabia finnes noe som kalles for en kamelfestival. En prestisjefull folkefest med konkurranser som den raskeste, største, beste og ikke minst peneste kamelen. Nå er imidlertid tolv av kamelene diskvalifisert for botox-bruk! Den årlige kamelfestivalen, som holdes […]

Er ikke det den merkeligste overskriften du noen gang har lest? Men det er helt sant altså, i Saudi-Arabia finnes noe som kalles for en kamelfestival.

En prestisjefull folkefest med konkurranser som den raskeste, største, beste og ikke minst peneste kamelen. Nå er imidlertid tolv av kamelene diskvalifisert for botox-bruk!

Den årlige kamelfestivalen, som holdes i ørkenen 16 mil øst for hovedstaden Riyadh, blir stadig mer populær.

I år møtte rundt 300.000 personer opp, en økning på 30 prosent fra i fjor.

Blant høydepunktene er utstillingen, kappløpene og skjønnhetskonkurransen. Til sammen har disse en premiepott på 57 millioner dollar, drøyt 450 millioner kroner. Rundt 250 millioner er satt av til skjønnhetskonkurransen.

Dermed blir fristelsen stor for noen av kameleierne. Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble tolv dyr diskvalifisert fordi eierne hadde forsøkt å gjøre dem penere ved hjelp av botox.

«Kameler som har medikamenter i leppene, er barbert, farget eller endret fra sin opprinnelige form er ikke tillatt», sto det i fjorårets regelbok.

Høyde, kroppsform, hodeform og pukkelplassering er blant det som måles. I tillegg skal fyldige lepper og delikate ører være svært positive trekk.

Noen dager før festivalen skal en veterinær ha blitt tatt på fersken mens han utførte plastisk kirurgi på kameler, skriver den arabiske utgaven av The National.

Andre bruker veksthormoner og olje for å gjøre pelsen mørkere.

– De bruker botox i leppene, nesa og til og med i kjeven. Det gjør hodet oppblåst. De jukser og lurer alle. Det burde vært innført bøter, sier Ali Al Mazrouei, som er sønnen til en av landets beste oppdrettere.

Det er allerede strenge regler for konkurransen. Kamelenes alder anslås ved å måle tennene, noen av konkurransene krever blodprøver på forhånd, og dyrene må tilbringe natten i egne innhegninger før de skal konkurrere.

I tillegg må de utstyres med en mikrochip, og eierne må sverge på Koranen når de oppgir dyrenes alder og eierskap.

 

Kilde: NRK

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia