Programmet for Blåfrost er klart

248164225_4509670639115631_7052412579404346481_n
Selveste Madrugada headliner Blåfrost 2022!

Tradisjonen tro inviterte Blåfrost til en heidundre slippfest også i år.

Festivalen på Rognan var den siste store festivalen i Norge som fikk arrangert festivalen sin i full skala før koronapandemien brøt ut. Dessverre måtte også de som mange andre innse at det ikke ble noe festival i 2021.

Men i 2022 er den sjarmerende festivalen på Slipen Scene tilbake, og det er litt av et program festivalen på lille Rognan har klart å spikre sammen. For når man ser hvilke artister de har klart å hente skulle man ikke tro dette er en festival hvor det bor kun knappe 2500 mennesker. Her er programmet i den rekkefølgen de ble sluppet under slippfesten:

Sebastian Zalo (U18)
18 år gammel sluttet han på skolen for å skape musikk. En avgjørelse som har vist seg å være helt korrekt. Debutalbumet kom i 2020 og førte til både P3 Gull for «Årets nykommer» og Spellemannprisen for «Årets gjennombrudd». Sebastian har en sjelden evne til å balansere det såre og det selvsikre, noe som kom godt frem da han var med i NRK satsningen «De neste» der han tok pusten fra både mentorer og tv-seerne.
Da festivalsjefen så Zalo på årets By:larm ble han så imponert av tilstedeværelse LIVE at han booket han nærmest før han hadde gått av scenen. Salten ungdom kan bare glede seg!
The Hummingbirds (UK)
Svært få, om noen band, har knyttet et tettere bånd til Blåfrost enn denne femmerbanden. Da de i 2014 for aller første gang spilte i Norge, var det på nettopp Slipen Scene og Blåfrost foran et publikum som falt pladask. Siden den gang har de turnert England flere ganger og solgt ut de aller største konsertscenene i Liverpool en rekke ganger. For tre år siden tok gutta det som skulle vise seg å bli en lang pause fra musikken. Men så kom det en pandemien, og med pandemien kom også savnet etter musikken og hverandre. Så, i all hemmelighet har et av Liverpools aller mest populære band nå spilt inn sin etterlengte 2.plate, og selv om flere scener i Beatles-byen allerede har bedt om å få være vertskap for reunion-konserten, så er det en stor glede å melde at feiringen av ny plate og stort comeback, det skal skje på Blåfrost 2022.
Disse gutta har like mange fantastiske pop-perler på repertoaret, som de har uavklarte farskapssaker på Rognan: Ta vel i mot: The Hummingbirds!
Ka2
På Slipen scene har det stått mang en artist og skarret med «r». At Blåfrost elsker Bergen og flodbølgene med musikk som kommer derfra er ingen hemmelighet. Det som lenge har vært en hemmelighet er derimot identiteten til denne artisten. Hvem skjulte seg egentlig bak de latterlig fengende låtene som tok både P3 og dansegulvene med storm?
Nå vet vi det, og det vi også vet er at de to låtskriverne og DJ-ene Didrik Thulin og Sondre Alvestad (bedre kjent som Sonny Alven) selger ut konsertscener over hele Norge, og sørger for at det drypper svette både fra tak og vegger. Med fullt band, glitter og kjærlighet, og et livshow uten like garanterer vi at dette kommer til å bli en av de virkelig store snakkisene etter Blåfrost 2022.
Ta vel i mot Ka2!
Skaar
Musikkverden slo opp øynene og tryglet om mer da SKAAR som 18 år var gjesteartist på smash-hiten «Wherever You Go». De ble hørt, og hennes egenproduserte musikk ble A-listet på radio, nominert som ”Årets nykommer” på P3-Gull, samt Spellemannspris i samme kategori tillegg til ”Årets Pop”. Og da streamingsbautaen Netflix brukte hennes nydelige musikk i to av sine største seriesuksesser måtte streamingtallene hennes plutselig begynne å telles i antall millioner.
Skaar er en diamant, og da bookingteamet vårt så henne med fullt band foran en smekkfull sal på Trondheim Calling i 2020, var de aldri i tvil. For en stjerne!
Det er bare ønske Skaar hjertelig velkommen til Blåfrost!
Emma Steinbakken
Over 20 millioner. Det er antall ganger debutsingelen hennes har blitt streamet kun på Spotify. En sang hun komponerte, skrev og sang allerede som 15 åring. I 2019 ble det By:larm, EP og platekontrakt i Tyskland og USA.
Landets største festivaler lå flate etter henne, og turen gikk videre til Hamburg, Berlin og Wien. Så leverte hun musikk til NRK suksessen Rådebank og fikk en hel generasjon til å strigråte til den fantastiske låten ”Jeg glemmer deg aldri”. Og som ikke det var nok, så fulgte hun opp med å levere smash-hit´en ”WOW” sammen med Matoma, før hun nå sist angrep høsten 2022 med å gi oss kanon-singelen ”Sorry”. Bookingteamet til Blåfrost garanterer at dere ikke kommer til å glemme opplevelsen av å se denne artisten live på Slipen Scene med fullt band i februar. Det er med stor stolthet vi presenterer et av Norges aller største stjerneskudd; Emma Steinbakken.
Festivalkunstner : Ståle Gerhardsen
Blåfrost er så utrolig stolte over å ha signert en meget omfattende avtale med en av Norges mest attraktive kunstnere. Avtalen strekker seg over et helt kalenderår, og den omfatter utsmykning på utvalgte vegger både inne og ute, og ikke minst en eksklusiv separatutstilling under festivalen i februar.
Han er allerede i gang, og som vi gleder oss til fortsettelsen!
Frostnatt 8 med DJ Tarjei Strøm
Like selvfølgelig som kanel til grøten, hånd i hanske og appelsin på påskefjellet er Tarjei og Blåfrost. Etter at headlineren har gått av scena har han carte blanche. Da er alt lov. Alt!
Guilty pleasures, uforsvarlig crowdsurfing, sur allsang og ølkastende festivalsjefer i bar overkropp!
Kickslip
Hva skjer om du mikser en fantastisk DJ med en verdensmester i V-drums? Jo, du får en konsert og en fest som sender absolutt alle dansegulv ut i total ekstase. Disse to gutta har gjort festival- og klubbjobber over hele Europa, og både anmeldere og publikum roper alltid etter mer når de går av scenen. Vel, nå blir det mer – mye mer – og på Blåfrost skal vi server dere en opplevelse av de helt sjeldne. Ta med dansesko og hjertestarter, nå kommer Kickslip til Slipen Scene!
BERNHOFT
Multitalent og multiinstrumentalist, soloartist eller som del av et band, på scenen eller som gjest hos verdens mest sette talk-show; Bernhoft tar pusten fra sitt publikum uansett hvor du plasserer ham.
Etter en lang rekke solokonserter skrur han nå opp volumet og drar på turné med turnebussen full av hestekrefter. I gitarkofferten har han nytt material og gamle hits i skjønn forening. Når han kommer til Blåfrost, har han lagt Europa bak seg, og garantert sjarmert hele Norge med sin deltagelse i ”Hver gang vi møtes” på TV2.
Med en stemme som varmer sjelen og smelter selv det kaldeste hjertet er han akkurat det vi trenger når vinterstormene står i kø. Sist han gjestet oss var han alene med sin gitar. Denne gang tar han med seg et band som kommer til å tvinge deg ut i hoftevrikk, dans og henda i været. Det blir Jarle Bernhoft på sitt aller heiteste.
CC Cowboys
Når de entrer Slipen Scene i februar kan de se tilbake på over 30 år som garantister for rock av ypperste kvalitet. Rockeveteraner med en rekke utmerkelser, gull- og platinatroféer, og tusenvis, på tusenvis av spillejobber. Kan vi garantere allsang fra både unge og mer erfarne festivaldeltakere? Ja, det kan vi. Sist de gjestet Blåfrost holdt de på å rive ned hele bygget.
Det blir vilt, vakkert og vått når CC Cowboys kommer tilbake til Slipen med hele sin hit-kavalkade!
Dagny
Det er ikke alle artister forunt å oppleve umiddelbar suksess. Men da Dagny slapp sin debut i 2016 ble hun en umiddelbar publikums- og kritikerfavoritt. Hennes ufattelige teft for uforglemmelige poplåter ga så mye vind i seilene at den tok henne med på en musikalsk reise gjennom hele Norge, et utsolgt Nord-Amerika og deler av Asia. Allerede i 2017 lå hun på den amerikanske billboardliste over årets beste låter, og ble regnet som en artist å følge med i fremtiden. I 2020 kom siste utgivelse og da nyttårsrakettene ble fyrt opp hadde Dagny de to mest spilte låtene på norsk radio samme år.
Med sine imponerende liveopptredener, og et arsenal av hits, har hun etablert seg som hele landets popyndling. Blåfrost har fulgt henne og booket henne helt fra hun var fra debutant, til gryende stjerne, og nå altså som headliner på Blåfrost!
Ta vel i mot selveste DAGNY!
Madrugada
De signerte sin første platekontrakt sommeren 1998 og da de slapp debutalbumet året etter ble det et vannskille i norsk musikkhistorie. Rett inn på førsteplass på VG-lista, pressen skrev spaltekilometer til de var tom for blekk. Siden da har de fått fem Spellemannpriser, inkludert «Årets Spellemann», to Alarmpriser, samt alle salgstroféer vi har her til lands. De er legender i norsk rock og nå gjør de endelig comeback med en helt ny plate i bagasjen.
Vi har drømt om å headline Blåfrost med denne gjengen like lenge som festivalen har eksistert. Nå skjer det endelig. Vi klyper oss i armen. Det skal bare dere også gjøre.
Det blir den største sceneproduksjon noensinne på Slipen Scene, og det blir alt annet
enn industriell stillhet på verdens tøffeste industriscene når vi ønsker velkommen til majestetiske…..Madrugada !
I tillegg kommer det noen overraskelser i følge festivalledelsen. Og tradisjonen tro med slippfest ble også billettene revet bort på et blunk, det er bare å glede seg til februar.
mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia