Det sterkeste kjønn?

Hvilket kjønn er egentlig det sterkeste? Det er en diskusjon som har pågått så lenge en kan huske! Mennene mener at de er fyisk sterkest blant annet, og med det det sterke kjønnet, danske forskere slår imidlertid fast noe annet. Konklusjonen er at kvinner er det sterke kjønnet, skriver vitenskab.dk. Forskerne forklarer at kvinner, fra naturens […]

Hvilket kjønn er egentlig det sterkeste? Det er en diskusjon som har pågått så lenge en kan huske!

Mennene mener at de er fyisk sterkest blant annet, og med det det sterke kjønnet, danske forskere slår imidlertid fast noe annet.

Konklusjonen er at kvinner er det sterke kjønnet, skriver vitenskab.dk.

Forskerne forklarer at kvinner, fra naturens side, er mer rustet til å komme gjennom livstruende kriser som hungersnød og sykdoms-epidemier. Ved å granske historiske data fra blant annet sultkatastrofer og meslingutbrudd, kan de danske forskerne bevise at kvinner lever i gjennomsnitt lengre enn menn når de utsettes for ekstreme livsvilkår.
– Jeg tror svaret ligger i det at menn er mer skrøpelige, sier Robin Dunbar, professor i evolusjonær psykologi ved universitetet i Oxford, til Telegraph.

Forskerne peker på flere historiske data fra katastrofene. Flere nyfødte jenter enn gutter overlevde. Kvinner har høyere fettprosent enn gutter og har derfor større sjanse til å overleve en eventuell hungersnød. Sist men ikke minst blir det sterke kjønn beskyttet av det kvinnelige kjønnshormonet østrogen.

[soundcloud id=’384953159′ height=’false’]

Kilde: P4
mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024



Utviklet av Fairmedia