Lanserer ny is

veganskiswtf
Lanserer vegansk krone-is! Krone-isen, som lanseres av Hennig Olsen, er vegansk, glutenfri og melkefri. Så da er det store sprsmålet, hva er egentlig igjen på isen? Og kan dette smake noe som helst? I slutten av februar kommer en vegansk krone-is i butikkene. Isen er vegansk, glutenfri og melkefri, og lanseres av iskremprodusenten Hennig Olsen […]

I slutten av februar kommer en vegansk krone-is i butikkene. Isen er vegansk, glutenfri og melkefri, og lanseres av iskremprodusenten Hennig Olsen som en del av det faste sortimentet.

Markedsdirektør, Lillian Susanne Hall, forteller at isen skal lages av en kombinasjon av rismelk og kokosolje, og smaksettes med vanilje fra Tahiti og vegansk sjokoladesaus.

– Det er klart at fløteis og iskrem laget på rismelk og kokosolje har ulike smaksegenskaper. Vi tror Krone-is Vegan vil falle i smak hos målgruppen, sier Hall, som forteller at de valgte rismelk og kokosolje fordi de mente dette ga den beste smaken.

Isen ble utviklet etter at selskapet både så en økende interesse for og etterspørsel etter veganske og allergivennlige produkter.

– Vi opplever også at flere ønsker melke- og glutenfrie alternativer, sier markedsdirektøren.

 

 

 

Ikke overrasket

Matforsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO, Annechen Bahr Bugge, er «ikke overrasket» over at det nå kommer en vegansk krone-is.

– For det første er veldig mange opptatte av å unngå melkeprodukter. Det er en økende andel som mener de har matintoleranse eller matallergi, og svært mange kobler dette til melk og meieriprodukter. Så det er helt opplagt at dette har et markedspotensiale, sier Bugge.

På grunn av negative holdninger mot sukker, forteller hun at saftis ikke har appelert til de som ikke ønsker å få i seg meieriprodukter.

– Vi ser også en økning i forbruket av rismelk og plantemelk, så produkter som dette er bare å forvente, sier matforskeren.

Bugge kan fortelle at de også ser en økende interesse for vegansk og vegetarisk mat.

– Det er et stort søkelys på både helse, miljø og etikk når det gjelder matvalgene vi tar. Forbrukeren er derfor veldig bevisstgjort og opptatt av at matvanene deres ikke skal ha negative konsekvenser. Folk går ikke nødvendigvis over til et rent vegetarisk eller vegansk kosthold, men det er tydelig at folk prøver å redusere kjøttforbruket. Med det sagt er det fortsatt et høyt kjøttforbruk i Norge, sier Bahr Bugge.

 

Kilde: Godt.no

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia