Mange faller på glatta

mmRadio 3 Bodø12.02.2018
Tryg Forsikring har en merkbar økning i antall ulykkesskader som skyldes fall på glattisen etter nyttår. Store temperatursvingninger de siste ukene har ført til ekstremt glatte fortau mange steder i landet. – Når legevakta i Oslo har fått inn 48 fallskader hvert eneste døgn i januar, er det klart at også vi i forsikringsbransjen merker […]

Tryg Forsikring har en merkbar økning i antall ulykkesskader som skyldes fall på glattisen etter nyttår. Store temperatursvingninger de siste ukene har ført til ekstremt glatte fortau mange steder i landet.

– Når legevakta i Oslo har fått inn 48 fallskader hvert eneste døgn i januar, er det klart at også vi i forsikringsbransjen merker en oppgang i ulykkesskader.
Det er gjerne snakk om hoftebrudd, men den vanligste skaden er brudd i håndledd fordi folk tar seg for idet de faller på holka på fortauet, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Enda mer nedbør i helgen
I helgen er det igjen meldt store nedbørsmengder, spesielt i vest. Det har lenge vært ekstremt glatt i Oslo og på Østlandet, mens forholdene har vært mer variable i andre deler av landet.

– Selv Bergen har hatt snø og kulde og isete holkeføre på vei og fortau. Tryg har her registrert flere tilfeller med fallulykker, ikke minst blant yrkesaktive innen transportbransjen. Når forholdene er slik vil antar jeg at mange eldre velger å holde seg hjemme fremfor å gå ut fordi de frykter en fallulykke på isete og holkete fortau, sier Brandeggen.

Hoftebrudd for milliarder
Det er rundt 9000 hoftebrudd i Norge årlig, ifølge tall fra Helsedirektoratet som stammer fra tre år tilbake. 6000 av disse betegnes som enkle brudd, mens
3000 er mer kompliserte. Et enkelt hoftebrudd koster samfunnet 235.000 kroner i snitt. Er bruddet komplisert kan prisen gjerne komme opp i underkant av 700.000 kroner per brudd.

– Totalprisen for behandling og rehabilitering etter hoftebrudd er stor, i milliardklassen. For den enkelte er en billig investering å kjøpe brodder som man monterer på skoene før man går ut på holkete fortau. Da får man et mye bedre feste og det er lettere å holde balansen, sier Brandeggen i Tryg Forsikring.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia