Mest sexy dialekt

Nordmennene har talt; dette er de hotteste dialektene i Norge!  Det kommer stadig nye lister og undersøkelser som skal gi oss en pekepinne på hvilken dialekt som er den mest sexy.   Resultatene i løpet av de siste årene er har vært mildt sagt sprikende. Ifølge en undersøkelse gjort av Møteplassen fra 2015, var det […]

Nordmennene har talt; dette er de hotteste dialektene i Norge! 

Det kommer stadig nye lister og undersøkelser som skal gi oss en pekepinne på hvilken dialekt som er den mest sexy.

 

Resultatene i løpet av de siste årene er har vært mildt sagt sprikende. Ifølge en undersøkelse gjort av Møteplassen fra 2015, var det den nordnorske dialekten som ble kåret til den aller hotteste. I 2011 var det den østlandske dialekten som kapret førsteplassen.  Nå har en tredje dialekt stukket av med førsteplassen i en ny kåring gjort av dating-appen Happn.

Det er altså ikke lett å bli enig om hvilken dialekt som er den mest sexy, men vi mener det må være lov å ha det litt uhøytidelig moro likevel!

Helt på topp troner sørlandsdialekten med hele 20 prosent av de spurte oppnå som den mest sexy, men rett i hælene finner vi den nordnorske dialekten på en andreplass. Trøndersk sklir inn på en tredje plass.

 

Her er topp fem-listen: 

1.Sørlandsdialekt: 20 prosent 

  1. Nordnorsk: 15 prosent
  2. Trøndersk 10 prosent
  3. Stavanger-dialekt: 9.8 prosent 
  4. Bergens-dialekt: 9 prosent

På bunnen av listen finner vi jærsk, setesdalsdialekt og vikværsk. Disse dialektene finner du i området Setesdal og Jæren. For dere som ikke har hørt om den siste varianten, er vikværsk en slags felles betegnelse for dialektene i Østfold, Vestfold og sørøstlige telemark, ifølge kilden Store norske leksikon.

Så selv om det er de “bløde” konsonantene som topper den nye listen, er det ingen tvil om at den nordnorske dialekten holder seg godt blant de hotteste dialektene.

 

Spørreundersøkelsen ble gjennomført tidlig 2018, der 775 nordmenn ble spurt om å oppgi hvilken dialekt de synes var den mest attraktive.

Hva mener DU er den hotteste dialekten i Norge? 

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia