Vi har for dyre advokater

mmRadio 3 Bodø18.04.2017
Timeprisen for advokatene i Nordland er på kr. 1505,- i snitt, viser bransjeundersøkelsen til Advokatforeningen. Svært mange har ikke økonomi til å la en advokat bruke et usikkert antall timer for å se på en sak, og derfor må Ola og Kari tenke helt nytt. – Jeg har ennå til gode å diskutere dette temaet […]

Timeprisen for advokatene i Nordland er på kr. 1505,- i snitt, viser bransjeundersøkelsen til Advokatforeningen. Svært mange har ikke økonomi til å la en advokat bruke et usikkert antall timer for å se på en sak, og derfor må Ola og Kari tenke helt nytt.

– Jeg har ennå til gode å diskutere dette temaet med personer utenfor advokatstanden som mener at timeprisen til advokater ligger på et riktig nivå. Det sier daglig leder i det juridiske selskapet Clerks, Tom T. Græger, som har fulgt denne prisutviklingen over mange år.

– Vi må begynne å ta i bruk de langt billigere juristene i stedet. De kan utrede og løse de aller fleste saker lenge før de havner i retten, for en timepris fra rundt kr. 600,- inklusive moms.

Løs saken før retten
Mellom 80-90 prosent av saker innenfor f.eks. arbeidsrett løses før de kommer til rettssalen, ifølge Juristforbundet.

– Alle som jobber med juss til daglig – også advokatfirmaer – er enige om at de aller fleste konflikter løser seg før rettssalen. Privatpersoner, bedrifter og organisasjoner bør derfor heller bruke jurister fremfor advokater for å få en god vurdering av sakens juridiske grunnlag, mener Tom T. Græger.

– Om det viser det seg at en sak skal i retten kontaktes en fagadvokat som får all dokumentasjon systematisert og kronologisk ferdig servert, og som dermed bruker minimalt med dyre timer på å forberede rettsaken.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia