Nordlendinger i uvær

De siste dagene har uværet «Ylva» herjet i nord-norge, skilter har blitt revet ned, trær og busskur har flydd gatelangs og ikke minst tak har blitt revet av. Riktig nok håndterer vi nordlendinger vindkast i orkanstyrke overraskende bra, hvertfall sammenlignet med søringene her i landet! Ekstremværet Ylva har trolig ført til skader for flere millioner […]

De siste dagene har uværet «Ylva» herjet i nord-norge, skilter har blitt revet ned, trær og busskur har flydd gatelangs og ikke minst tak har blitt revet av. Riktig nok håndterer vi nordlendinger vindkast i orkanstyrke overraskende bra, hvertfall sammenlignet med søringene her i landet!

Ekstremværet Ylva har trolig ført til skader for flere millioner kroner, det sier Sigmund Clementz som er kommunikasjonsrådgiver i forsikringsselskapet IF til P4.

De har foreløpig fått inn flere titalls skademeldinger, men det tallet kommer til å stige betraktelig, sier Clementz.

Men, han sier også at skadeomfanget ved vind og storm i Nord-Norge ofte blir overraskende lavt fordi nordlendingene er flinkere til å håndtere uvær.

 

«Uvær»

En annen faktor som spiller inn når det kommer til uvær, og de forskjellige landsdelenes forhold til fenomenet er hva som betegnes som uvær. Det har hvertfall Torgeir Sørensen fra Sortland laget en liten filmsnutt av.

Han satt å så på TV 2 Nyhetene hvor han ble mildt sagt overrasket over forskjellen på hva de fra Nord og de fra Sør betegner som uvær.

På videoen han har lagt ut på nett ser man ikke mye til uvær i Sør-Norge.

I nord, nærmere bestemt Bodø, holder reporter Roy-Arne Salater og intervjuobjekt hverandre fast, før det så utbrytes «der for taket».

– Begge klippene er fra torsdag. Det var spesielt, jeg måtte spole tilbake på klippet fra sør og filme. Jeg så jo ikke noe vær. Jeg så på busken i bakgrunnen, den rørte seg ikke. De sa varmeapparatet sto på fullt og vindusviskerne var fullt i gang, sier han og ler.

Deretter kom det et annet innslag på nyhetene.

– Så kom det en ny reportasje om været i Nord-Norge. Taket fløy av garasjen, og de flirte av det. Søringene så derimot veldig alvorlige ut der de sto og pratet om underkjølt regn, humrer han.

 

Videoen han la ut kan du se her:

Søringer altså…..

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia