Bli kvitt bananfluen

Høsten er høytid for noen av de mest uønskede gjestene på kjøkkenet, bananfluene. Her får du oppskriften på en hjemmelaget bananflue-felle. – På denne tiden av året legger vi spesielt merke til bananfluene, for da skal de inn for å legge egg. Oppdager du bananfluer inne kan du umiddelbart konstatere at det er noe i […]

Høsten er høytid for noen av de mest uønskede gjestene på kjøkkenet, bananfluene. Her får du oppskriften på en hjemmelaget bananflue-felle.

– På denne tiden av året legger vi spesielt merke til bananfluene, for da skal de inn for å legge egg. Oppdager du bananfluer inne kan du umiddelbart konstatere at det er noe i huset ditt som ligger og gjærer, og det har gjort det i minst ti dager, sier Stein Nordstein i Anticimex.

Bananfluen er IKKE et skadedyr, men kan være irriterende og gi deg følelsen av at du ikke holder det rent nok hjemme. 
Insektet formerer seg voldsomt. Et egg blir til flue på 8-11 dager og hver hunnflue legger cirka 500 egg.
De trives best i gjæret mat og drikke, overmoden frukt og grønnsaker, rester av øl og vin og i oppvaskkummen.
For å få færrest mulig fluer inn i huset ditt er det viktig med renhold. Kast fruktavfall, ikke la skitten oppvask ligge i vasken, fjern matrester og kast søpla hver eneste dag. Skulle du likevel få besøk, kan du selv lage en superenkel felle, sier Nordstein i Anticimex.
– Det eneste du trenger for å lage en felle er to deler eddik, en del sirup og en dråpe oppvaskmiddel i en liten flaske. 
Denne blandingen lokker fluene ned i flasker, og de blir der. I tillegg kan du ha en limfelle rett over flasken og der vil de feste seg. Fluene vil komme fra rundt hele huset, ettersom de lokaliserer slikt veldig fort.
mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia