Så mye snylter vi

Hva er grensen på hvor mye man må legge ut, for å forvente å få igjen pengene sine? Det er noe vipps har lurt på, så de har gjort en undersøkelse på hva folk flest forventer å få tilbake når de låner bort penger. I en ny undersøkelse fra Respons Analyse gjennomført for Vipps, har […]

Hva er grensen på hvor mye man må legge ut, for å forvente å få igjen pengene sine? Det er noe vipps har lurt på, så de har gjort en undersøkelse på hva folk flest forventer å få tilbake når de låner bort penger.

I en ny undersøkelse fra Respons Analyse gjennomført for Vipps, har en spurt om hvor den nedre grensen går for når det er akseptabelt å tilbakebetale. Eller snudd på hodet: Når det er greit å la være.

Og den magiske grensen går ved 26 kroner.

Ikke overraskende er det slik at de unge forventer å få igjen mindre beløp enn de eldre. Mens pensjonistene synes grensen går ved 41 kroner, mener personer under 24 år at grensen går ved 13 kroner.

 

– Det som kanskje er mest overraskende er hvor lave summer folk forventer å få tilbake med Vipps. Det tror jeg har å gjøre med at det har blitt så enkelt å overføre penger. Jeg tror for eksempel ikke det hadde vært naturlig å be venner betale tilbake rundt 30 kroner hvis man måtte gå inn i nettbanken, finne kontonummer og overføre pengene der, sier Vipps nestsjef Elisabeth Haug.

– At det er unge og de som har dårligst økonomi som forventer å få tilbakebetalt de laveste summene, og at det er de som er rikest og eldst som er rausest, er kanskje som forventet. Men undersøkelsen slår også ihjel en del myter. Vestlendinger og «møringer» kommer for eksempel ut som ganske rause.

Vestlendingene forventer nemlig å få tilbake 33 kroner, mens de fra innlandet setter grensen på 17 kroner.

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia