Sjokkmelding for russen

mmRadio 3 Bodø05.04.2017
Politiet har i årevis latt det passere at russen har nytt medbrakt alkohol på russetreff og andre arrangementer på offentlig sted. Nå blir det stopp. En liten måned før årets russetid sparkes i gang, kommer en sjokkmelding for norske russ. Fra og med i år skjerpes nemlig skjenkepraksisen i norske politidistrikter slik at det ikke […]

Politiet har i årevis latt det passere at russen har nytt medbrakt alkohol på russetreff og andre arrangementer på offentlig sted. Nå blir det stopp.

En liten måned før årets russetid sparkes i gang, kommer en sjokkmelding for norske russ.

Fra og med i år skjerpes nemlig skjenkepraksisen i norske politidistrikter slik at det ikke lenger blir lov for russen å nyte medbrakt alkohol på offentlige arrangementer i russetida.

Dette går fram i et brev sendt til norske politidistrikter.

Innskjerpingen vil særlig ramme de mange tusen ungdommene som samles til landstreff på for eksempel Tryvann, Halden, eller Lillehammer.

Det som omtales som en innskjerping, er egentlig bare en tydeliggjøring av regelverket rundt drikking på offentlig plass.

Det er som kjent ikke egentlig lov, med mindre det er gitt skjenkebevilling fra den aktuelle kommunen, eller at drikkingen foregår i lukkede lag.

Enkelte polidistrikter har likevel latt det passere at russ har inntatt medbrakt øl og vin.

FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud reagerer sterkt på beskjeden fra politidirektoratet om alkonekt for russen der det ilegges forbud mot medbrakt drikke på russetreff.

– Dette vil sørge for en russetid ute av kontroll, raser Svendsrud.

– Det jeg reagerer på er at endringen fra politidirektoratet flytter konsekvensene av russetiden vekk fra russetreff med vakthold, sanitet, politi og ambulanser over til hjemmefester og til russebilene.

– Det er ingen fra røde kors eller norsk folkehjelp som spør om du skal ha vann i en russebil eller på en hjemmefest, det er det på russetreffene.

– Det er heller ingen vektere som lyser deg i ansiktet og spør om det er frivillig sex på en hjemmefest.

– Jeg er redd resultatet av dette blir en russetid ute av kontroll, og at resultatet blir flere med dårlige minner fra russetiden, økt støy og flere lovbrudd. Det er ikke en russetid jeg ønsker for landets russ, forklarer Svendsrud til Radio 3.

 

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia