Sjokoladekake til frokost!

mmRadio 3 Bodø05.03.2018
Nå kan du spise sjokoladekake til frokost med god samvittighet! Det sier iallefall kostholdsekspert Liz Moskow til den britiske avisa The Mirror. Hun baserer rådet sitt på en studie gjennomført av Universitetet i Syracuse, som fant at sjokoladekake kan være en veldig god måte å starte dagen på. Kake til frokost kan bedre hukommelsen og […]

Nå kan du spise sjokoladekake til frokost med god samvittighet! Det sier iallefall kostholdsekspert Liz Moskow til den britiske avisa The Mirror.

Hun baserer rådet sitt på en studie gjennomført av Universitetet i Syracuse, som fant at sjokoladekake kan være en veldig god måte å starte dagen på.

Kake til frokost kan bedre hukommelsen og hjernens kognitive funksjon, viser studien.

Andre studier viser at sjokolade kan hjelpe til med vekttap, ved å tilfredsstille kroppens søtsug.

Årsaken til at sjokoladekaken anbefales til frokost er at stoffskiftet vårt er mest aktivt på morgenen. Da kan du bruke dagen på å forbrenne kaken forteller kostholdseksperten, som mener dette kan bli den nye trenden. Det er den mørke sjokoladen som har en positiv innvirkning på hjernen. Derfor anbefales du å velge den mørkeste sjokoladen og de sukkerfrie variantene.

Den britiske diabetikerforeningens talsperson Alison Hornby er også enig i at sjokolade kan være en del av et sunt kosthold, så lenge det blir spist i små mengder.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2023Utviklet av Fairmedia