Kongelig kakao

Vil du drikke samme kakao som Kong Olav drakk? Her er oppskriften på kakaoen som blir servert til de kongelige. Her er en variant av kakaoen som ble servert til selveste Kong Olav: opprinnelig oppskrift og en lettere variant basert på samme råvarer (førstnevnte gir færre porsjoner). Fyldig, rik og toppet med deilig krem. Denne […]

Vil du drikke samme kakao som Kong Olav drakk? Her er oppskriften på kakaoen som blir servert til de kongelige.

Her er en variant av kakaoen som ble servert til selveste Kong Olav: opprinnelig oppskrift og en lettere variant basert på samme råvarer (førstnevnte gir færre porsjoner).
Fyldig, rik og toppet med deilig krem. Denne kakaoen er bokstavelig talt en konge verdig.

Da originaloppskriften er veldig tung kan du alltids justere og tilsette smeltet kokesjokolade etter smak og ønske.

Oppskriften og bildet er hentet fra boken «Kong Olavs Kakao – Kongelige menyer for gode anledninger», utgitt på Kagge forlag.

Slik gjør du

  1. Brekk sjokoladen i biter, og kok den i vannet på svak varme.
  2. Rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
  3. Server varm sjokolade med krem og litt revet sjokolade på toppen.

 

Originaloppskrift

1 plate(r) kokesjokolade gjerne dronningsjokolade
0.5 dl vann
1 dl helmelk
3 dl krem til topping
sjokolade revet
mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024



Utviklet av Fairmedia