Vil du drikke samme kakao som Kong Olav drakk? Her er oppskriften på kakaoen som blir servert til de kongelige.
Fyldig, rik og toppet med deilig krem. Denne kakaoen er bokstavelig talt en konge verdig.
Da originaloppskriften er veldig tung kan du alltids justere og tilsette smeltet kokesjokolade etter smak og ønske.
Oppskriften og bildet er hentet fra boken «Kong Olavs Kakao – Kongelige menyer for gode anledninger», utgitt på Kagge forlag.
Slik gjør du
- Brekk sjokoladen i biter, og kok den i vannet på svak varme.
- Rør til sjokoladen er smeltet. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
- Server varm sjokolade med krem og litt revet sjokolade på toppen.
Originaloppskrift |
|
1 plate(r) | kokesjokolade gjerne dronningsjokolade |
0.5 dl | vann |
1 dl | helmelk |
3 dl | krem til topping |
sjokolade revet |