Sofie og Jakob populært

mmRadio 3 Bodø24.01.2018
Sofie topper Statistisk sentralbyrås navnestatistikk for jenter for fjoråret, mens Jakob ble årets guttenavn. I alt fikk 412 jenter navnet Sofie eller Sophie i fjor, mens 424 gutter ble kalt Jakob eller Jacob.   Med ulike former for Sofie og Jakob på topp skyves navnevinnerne – og Skam-navnene – Nora og William ned fra topplasseringen […]

Sofie topper Statistisk sentralbyrås navnestatistikk for jenter for fjoråret, mens Jakob ble årets guttenavn.

I alt fikk 412 jenter navnet Sofie eller Sophie i fjor, mens 424 gutter ble kalt Jakob eller Jacob.

 

Med ulike former for Sofie og Jakob på topp skyves navnevinnerne – og Skam-navnene – Nora og William ned fra topplasseringen i 2016 til henholdsvis 2. og 6. plass i 2017 på SSBs statistikk.

 

– Både Sofie og Jakob har en klassisk popularitetsutvikling for navn, sier seniorrådgiver Jørgen Ouren i SSB, som har ansvaret for navnestatistikken.

 

I en pressemelding illustrerer han dette ved at Sofie og Jakob var svært populære rundt år 1900, før de gikk nesten helt ut av bruk, for så å komme langsomt tilbake.

 

De populære jentenavnene er fremdeles korte, dominert av flere vokaler og sju av topp ti-navnene ender på A. Nora, Emma, Sara og Ella følger bak Sofie. Det eneste som skiller seg litt ut, er prinsessenavnet Ingrid, på 10. plass. De ti mest brukte jentenavnene i fjor er for øvrig de samme som topp ti i 2016.

 

Også lenger ned på lista florerer de korte jentenavnene med a-endelser.

 

Blant småguttene er det de bibelske navnene som ennå holder stand. Etter Jakob følger Lukas, Emil, Oskar og Oliver, men også Filip og Noah holder stand i toppen. To navn som lenge har hengt med i teten, Mathias og Aksel, er skjøvet ned til 14. og 12. plass, til fordel for Elias og Isak, også de bibelske navn som lenge har vært populære og nå kommer sterkt tilbake.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia