Sverige tar over Nordlandsbanen

I dag ble det kjent at Vy (tidligere NSB) taper nok en gigantisk tog-avtale – denne gangen for SJ. Dermed overtar svenskene all trafikk på Nordlandsbanen.

Det var knyttet stor spenning til hvilket selskap som får kjøre den andre trafikkpakken som regjeringen har satt ut på anbud.

Det er prisforskjellen som har veid tyngst, opplyser Jernbanedirektoratet.

– Det er først og fremst på prisen vi ser forskjellen. Det er en ekstrem stor prisforskjell, sier jernbanedirektør Kirsti Slotsvik på pressekonferansen.

Jernbanedirektoratet forklarer at de vil betale én femtedel i vederlag til SJ, sammenlignet med hva de betaler Vy i dag. SJ vil få totalt 1,24 milliarder i vederlag for oppdraget.

I Vys forslag som ble avslått, foreslo man et vederlag på 1,59 milliarder kroner. Det vil si at forskjellen på selskapenes pristilbud er på 350 millioner kroner.

Kontrakten er på inntil ti og et halvt år, og har oppstart juni 2020.

«Trafikkpakke Nord» inneholder følgende ruter:

  • Dovrebanen
  • Raumabanen
  • Rørosbanen
  • Meråkerbanen
  • Nordlandsbanen (inkluderer Saltenpendelen)
  • Trønderbanen (omfatter deler av Nordlandsbanen og Dovrebanen)

På forhånd var det kun Vy og svenske NJ som hadde bekreftet søknad om å få kjøre rutene som inngår i «Trafikkpakke Nord».

Kilde: E24

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia