Vaksine til russen

Panikken spredde seg fort blant russen og foreldrene etter det ble kjent at en russ ble lagt inn på nordlandssykehuset med mulig hjernehinnebetennelse. Nå tilbyr Bodø kommune vaksine mot den dødelige sykdommen til russen. I tillegg har Bodø kommune også opprettet en egen telfonlinje til de som har spørsmål rundt dette. Telfonnummeret er 75 55 72 […]

Panikken spredde seg fort blant russen og foreldrene etter det ble kjent at en russ ble lagt inn på nordlandssykehuset med mulig hjernehinnebetennelse. Nå tilbyr Bodø kommune vaksine mot den dødelige sykdommen til russen.

I tillegg har Bodø kommune også opprettet en egen telfonlinje til de som har spørsmål rundt dette. Telfonnummeret er 75 55 72 03.

– Hit kan du ringe om du er engstelig eller har spørsmål om sykdommen, sier legevaktsjef Jannicke Fosdahl.

Telefonen er tilgjengelig fram til russetiden er over 18.mai.

– Her får de snakke med enerfaren sykepleier som står i nær kontakt med lege Sier Fosdahl.

Hun oppfordrer riktig nok de som opplever symptomer som: hodepine, kvalme/oppkast, nakkestivhet og utslett å ta kontakt direkte med lege. Det vil si fastlege på dagtid og legevakta på kveld og helger.

Vaksinen

Til nå er mer enn 300 russ vaksinert mot smittsom hjernehinnebetennelse, og Bodø kommune tilbyr russ/ungdom som ennå ikke har fått sprøyta om å få tatt vaksine.

– Vaksinenå hjelper til, men har ikke full effekt før etter 10 dager, så dette begynner å haste, sier helsesøster Karin Snøve Wiik ved helsekontoret i Bodø kommune som ligger i Moloveien 20, inngang fra Konrad Klausens vei.

Vaksinen gis torsdag 11. mai og fredag 12. mai,mellom kl. 11.00 – 14.30. Den koster 400 kroner.

Oppdatert:

Kommunen snudde og tilbydde vaksninen gratis til russen.

mm

Benjamin Solås

Benjamin Solås er en 29 år gammel Bodøgutt som alltid er i godt humør. Han har jobbet i Radio 3 siden 2014 og er kanalens ansvarlige redaktør, i tillegg til å være programleder for morgenshowet og ettermiddagen.


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia