Trafikkstøy = dårlig helse

mmRadio 3 Bodø07.05.2018
Krangler du med partneren om hvorvidt vinduet bør stå åpent om natten eller ikke? Forskere ved Johannes Gutenberg-universitetet i Mainz i Tyskland hevder nå at de sitter på fasiten – og de ber deg lukke vinduet litt brennkvikt. Studien, som er ledet av kardiolog Thomas Münzel, viser at du har større risiko for å få […]

Krangler du med partneren om hvorvidt vinduet bør stå åpent om natten eller ikke? Forskere ved Johannes Gutenberg-universitetet i Mainz i Tyskland hevder nå at de sitter på fasiten – og de ber deg lukke vinduet litt brennkvikt.

Studien, som er ledet av kardiolog Thomas Münzel, viser at du har større risiko for å få hjerteproblemer og depresjon hvis vinduet står åpent. Årsaken er trafikkstøy, skriver blant andre RTL.

Det hjelper ikke at du ikke våkner av støyen; bare én enkelt bil kan frigjøre stresshormoner som kan øke kolesterol og blodtrykk, hevder forskerne.

Ifølge Münzel gjør støyen, enten du våkner av den eller ikke, at risikoen for hjerteinfarkt og slag øker – samt at faren for depresjon og angst blir større.

Skulle du være helt avhengig av den friske luften utenfra, har imidlertid forskerne et godt råd, skriver Nettavisen:

Sett på ørepropper.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia