Kan påvirke dine rynker

mmRadio 3 Bodø04.04.2018
Noen får rynker tidligere enn andre, og det er det flere ulike årsaker til. Mens de fleste vet at soling og røyking ikke er bra for huden, så er det andre faktorer som kanskje ikke er så kjent. Blant annet kan hvilken sovestilling du har være avgjørende, og hvor ofte du tygger tyggegummi kan påvirke […]

Noen får rynker tidligere enn andre, og det er det flere ulike årsaker til. Mens de fleste vet at soling og røyking ikke er bra for huden, så er det andre faktorer som kanskje ikke er så kjent.

Blant annet kan hvilken sovestilling du har være avgjørende, og hvor ofte du tygger tyggegummi kan påvirke hvor fort du får rynker, skriver Lommelegen.no.

Varierer fra person til person
– Aldrende hud blir etter hvert mindre elastisk, og man utvikler rynker, linjer og furer i huden. Hvor uttalte disse forandringen blir, varierer fra person til person.

Det sier Mari Skylstad Kverneb, som er spesialist i hud- og veneriske sykdommer.

– Genetikk, hudtype (mørk eller lys) og eksponering for miljøfaktorer er avgjørende for hvor mye rynker man får, sier hun videre.

Hun mener at de viktigste faktorene for utvikling av rynker er sol, muskelbevegelse, tyngdekraft og røyking.

– Tidligere studier viser at det som avgjør om man blir oppfattet som ung, er en livsstil som innebærer å holde seg unna røyk, gode søvnrutiner, sunt kosthold, fysisk aktivitet og høy BMI. Personer med «bollekinn» oppfattes som yngre, uttaler hun til nettstedet.

mm

Radio 3 Bodø


Annonse
ANSVARLIG REDAKTØR:

Benjamin Solås

REKLAME:

755 25 000  / reklame@radio3.no

MUSIKK:

studio@radio3.no

KONTAKT OSS:

Radio 3 Bodø AS
Dronningens gate 7c
8002 Bodø

Telefon: 755 25 000
Epost: studio@radio3.no


Copyright Radio 3 Bodø AS 1997 – 2024Utviklet av Fairmedia