Rett tilbake på vinnersporet

GlimtMål Simen P
Glimtspillerne jubler for scoring. Foto: Verdensklassefotograf Simen P.

Bodø/Glimt svarte på tiltale etter en skuffende opptreden sist runde, og dominerte mot nedrykkstruede Odd.

Glimt gikk rett i angrep og etter elleve minutter spilt fikk de betalt for strevet, da havnet ballen hos August Mikkelsen som lekent la den til rette for seg og banket ballen på volley til 1-0.

Tross for solid Glimt-dominans ble neste scoring til bortelaget som utlignet mot spillets gang syv minutter før pause og som også var stillingen halvveis.

Heldigvis visste Glimt de var det beste laget og de fortsatte der de slapp i første omgang. Det gav resultater syv minutter ut i andre omgang når Fredrik Sjøvold fikk sin første Eliteseriescoring for Glimt.

Tolv minutter senere var det en annen back i Fredrik Bjørkan som satt spikern i kista til 3-1 som også ble sluttresultatet på Aspmyra.

Dermed går Glimt rett tilbake på vinnersporet og troner stadig på topp. I tillegg får de best mulig oppladning til ny europasesong som starter på tirsdag.

Fredrik Sjøvold spilte som vanlig på halvparten av de tilgjengelige posisjonene på banen i løpet av kampen. På toppen av en god kamp fikk han også sin første Eliteseriescoring for Glimt i dag. Dette sa han til oss etter kampslutt:

Kjetil Knutsen var fornøyd med kampen og måten Glimt dominerte på. Han lovpriset også nysigneringene til Glimt. Dette sa han til oss etter kampslutt:

Radio 3-børsen:

3: Oskar Kapskarmo

En sjelden sjanse fra start, og er nok nødt til å gripe hver mulighet han får med begge hender. I dag gjør han det så til de grader, vinner 95% av duellene sine og herjer med rutinerte Hagen. Legger til rette til medspillerne gang på gang, og viser seg som et fantastisk oppspillspunkt. Nesten litt ufortjent han ikke får seg scoring selv i dag, men absolutt godkjent kamp.

2: Fredrik Sjøvold

Poteten over alle poteter, er det noen posisjoner han ikke kan bekle? Starter på kanten og flyttes sakte men sikkert nedover i banen før han avslutter som back. Får sin første Eliteseriescoring for Glimt i dag etter en kanonavslutning alene med keeper.

1: August Mikkelsen

Fikk en pangstart på Glimtkarrieren men har stanget litt etter det. I dag er han tilbake og viser hvilken klassespiller han kan være. Nydelig nedtak når han banker ballen i nota til 1-0. Ellers mange gode involveringer og får mye juling, men gir seg aldri. Forhåpentligvis er dette starten på at det skal løsne skikkelig for Mikkelsen i helgult.

Radio 3-børsen fungerer slik at tre spillere får hver kamp poeng fra ett til tre basert på kampens prestasjon. Etter dagens kamp ser stillingen slik ut: