Storseier i ruskværet

SørliJph Simen P

Bodø/Glimt har europakamper å tenke på, og det var spennende å se om de klarte å rette fokus mot hjemlig liga mellom Champions League-kvalikken.

Spennende ble det derimot aldri, de helgule dominerte fullstendig og Sarpsborg ønsker lenge å bare sette seg på flyet sørover.

Det tok 18 minutter før første nettkjenningen kom, etter et hjørnespark raget Jostein Gundersen høyest og stanget inn 1-0.

I det 37. minuttet skulle det ruske i nettmaskene bak 08-keeperen igjen, og det etter en nydelig scoring av Andreas Helmersen som bredsidet inn 2-0 som også var stillingen til pause.

I andre omgang smalt det fullstendig fra Glimt. Først med Ulrik Saltnes som i det 71. minutt chippet den over keeperen til 3-0.

Det så Jens Petter Hauge og tenkte at han ikke skulle være noe dårligere og gjorde akkurat det samme bare enda vakrere to minutter senere til 4-0.

Kronen på verket ble servert av Kasper Høgh som satte inn både 5 og til slutt 6-0 som ble sluttresultatet på Aspmyra.

Dermed fikk Glimt den perfekt oppladningen til returkampen i Serbia på onsdag mot Røde Stjerne, som du hører direkte på Radio 3 med avspark klokken 21.00.

Andreas Helmersen fikk tillit fra start i Eliteserien og takket for tilliten med scoring. Dette hadde han å si etter storseieren på Aspmyra:

Jens Petter Hauge kom inn sammen med et skikkelig angrepsarsenal og fikk fart på det offensive for Bodø/Glimt sin del og kronet det hele med en vakker chipscoring. Selv er han ikke fremmed for det og kunne fortelle han har gjort det før og sikkert kommer score slik igjen. Dette sa han til oss etter kampen:

Sjefen sjøl var strålende fornøyd med laget, men erkjente at dette lenge ikke så ut som noe 6-0 kamp. Likevel kunne han konstantere at dette var en ultimat oppladning til den viktige europakampen til uken. Dette sa han til oss etter kampslutt:

Radio 3-børsen:

3: Jostein Gundersen

Glimts midtstopperduo i Gundersen og Bjørtuft fortsetter å levere. Bjørtuft med scoring sist og nå vår det Jostein sin tur. Rager høyest på corner og stanger inn ledelsen. Bunnsolid i forsvaret også, S08 hadde ikke sjans i dag.

2: Andreas Helmersen

Får tillit fra start i dag og viser hvorfor. Kjetil kan få et skikkelig luksusproblem på spissplass etter hvert. Iskald og rolig scoring hvor han vakkert plasserer ballen i hjørnet til 2-0.

1: Jens Petter Hauge

Innbytternes aften. Kom inn og bidro umiddelbart til farligheter offensivt. Så Ulrik Saltnes sin chipscoring og tenkte dette kan jeg også, og vartet like greit opp med en kremscoring like etter. Stakkars Røde Stjerne sier vi bare..

Radio 3-børsen fungerer slik at tre spillere får hver kamp poeng fra ett til tre basert på kampens prestasjon. Etter dagens kamp ser stillingen slik ut: