JPH Freddy T
Jens Petter Hauge. Foto: Freddy Toresen/AN

Etter en lang og kjedelig landslagspause var de helgule endelig tilbake på Aspmyra.

På motstand banehalvdel sto en gjeng kamerater fra Hamar, som tok alle poengene sist lagene møttes, en et revansjesugent Glimt skulle slå tilbake.

Bodø/Glimt holdt på å ta ledelsen halvveis i første omgang etter en vakker pasning fra Hauge som Määttä satt i målen. Men fotballens kreft VAR valgte å ta bort scoringen for det som i beste fall var en hårfin offside.

Dermed sto det 0-0 til pause, men i andre omgang tok det helt av for Glimt.

Ti minutter ut i andre omgang skulle Jens Petter Hauge nok en gang vise seg fra sin beste side. Etter et fantastisk soloride gjennom HamKam sin 16-meter banket han ballen inn for mål, traff Høgh og inn til 1-0.

Samme mann som fikk en enkel oppgave å sette inn 1-0 fikk det samme etter en pasning fra Evjen og satt inn 2-0 ti minutter senere.

Glimt var ikke ferdig og kronen på verket fikk Evjen satt da han banket ballen fra 15 meters hold i krysset til 3-0.

Dermed tar Glimt tre viktige poeng og opprettholder luken ned fra tabelltoppen.

Neste kamp er borte mot Brann den 22. september, og den hører du direkte på Radio 3.

Fredrik Bjørkan signerte tidligere denne uka langtidskontrakt med Glimt, han var strålende fornøyd både med det og de tre poengene. Dette sa han til oss etter kampslutt:

Radio 3-børsen:

3: Jens Petter Hauge

Kjempekamp av Hauge, ble fratatt århundrets assist av VAR i første omgang. Dermed gjorde han det helt sikkert at de ikke skulle ta fra han i andre omgang da han driblet seg gjennom hele HamKam ned til dølinjen og banket inn 1-0 via Høgh! Strålende kamp av vingen, pass på å ikke spille for bra nå så du ikke blir for dyr å hente i vinter.

2: Villads Nielsen

Unggutten fikk tillit fra start i en sykdomsplaget glimtstall, og visste seg tilliten verdig. Til tider enorm og redder Glimt ved flere anledninger i kampen. Holdt på å rote det til i sluttminuttene men reddet av en god Haikin. Ingenting å bekymre seg over dersom dansken må steppe inn oftere.

1: Håkon Evjen

Mål og assist i dag på Håkon Evjen, da blir det poeng på børsen. Knallgod avslutning på 3-0 hvor han plasserer ballen knallhardt og perfekt i hjørnet for å sette spikeren i kista.

Radio 3-børsen fungerer slik at tre spillere får hver kamp poeng fra ett til tre basert på kampens prestasjon. Etter dagens kamp ser stillingen slik ut: